Cate Blanchett

Filmografi
2003 Lord of the Rings: The Return of the King, The 2002 Lord of the Rings: The Two Towers, The 2001 Bandits 2001 Charlotte Gray 2001 Heaven 2001 Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The 2000 Dreamtime Alice 2000 Gift, The 2000 Man Who Cried, The 1999 Ideal Husband, An 1999 Pushing Tin 1999 Talented Mr. Ripley, The 1998 Elizabeth 1997 Oscar and Lucinda 1997 Paradise Road 1997 Thank God He Met Lizzie 1996 Parklands 1994 Police Rescue Doğum: 14 Mayıs 1969, Avusturalya.
Tam adı : Catherine Elise Blanchett
Aile: 10 yaşındayken babasını kalp krizinden kaybetti. Bilgisayar sektorunde calışan Bob adlı bir ağabeyi ve tiyatro tasarımcısı olan Genevieve adlı kızkardeşi var.
İlişkiler: Andrew Upton adlı yazar eşiyle birlikte yaşıyor. Blanchett'in 1997 yılında oynadığı "Thank God He Met Lizzie" filminin setinde tanıştılar. 2001 Aralık ayında Dashiell John Upton adlı bir oğlu oldu. İsmini, Dashiell Hammett adlı eski yazardan aldılar.
Cocukluk: Melbourne'deki Methodist Ladies Kolejine devam etti. 18 yaşında bir gezi icin Mısır'a gitti. Burda cekilen bir yerel filmde tesadufen figuran olarak rol teklif edildi. Ama cekimlerden nefret etti ve yarıda bıraktı. İlk ciddi sinema rolunu oynadığı 28 yaşına kadar tiyatro ve birkac TV dizisi dışında başka oyunculuk deneyimi olmadı.
Eğitim: 1992 yılında Avusturalya'daki Ulusal Dramatik Sanatlar Enstitusunden mezun oldu ve sadece 1 yıl icinde cok tanınan bir tiyatro oyuncusu olmayı başardı.
Başlangıc: 1997 yılında Glenn Close ve Frances McDormand gibi usta oyuncuların yanında oynadığı "Paradise Road" ile ilk ciddi rolunu aldı. Film 2. Dunya Savaşında Japonlar tarafından esir alınan kadınların gercek hikayesinden uyarlanmıştı.
Şohret: 1998'de oynadığı "Elizabeth" ile bircok odul kazandı ve adını duyurdu. Bruce Willis'in karşsında oynadığı "Bandits" ve ozellikle de "Lord Of The Rings"deki Galadriel karakteriyle adını duymayan kalmadı.
Oduller: "Elizabeth" ile Altın Kure ve BAFTA dahil bircok odul kazandı ama aday olduğu En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını, "Shakespeare In Love"daki Gwyneth Paltrow'a kaptırdı.
Biliyor musunuz:? FOX televizyonu ile yaptığı bir roportajda "Lord of the Rings"deki Galadriel rolunu kabul etmesinin sebebinin, her zaman bir filmde sivri kulaklarla gorunmek istemesi olduğunu itiraf etti.
Soz: "Daha once goruntu efekti iceren hicbir filmde oynamamıştım. Lord of the Rings benim icin bir bilgisayar oyununun icine girmekten farksızdı. Tamamıyla değişik bir dunyaya dalmıştım."