Selamun aleykum, benim aklımı kurcalayan bir soru ;

Şimdi Allah(cc) Kurran-ı Kerim`i bizim okuyup anlayıp hayatımızı yonlendirmemiz icin gonderdi. Ama insanlar neden sadece arapcasını okuyor ? Kurran`da arapca okunması icin bir ayet mi var? Biz Kurran-ı Kerim`in bize ne dediğini, Hayatımızı nasıl şekillendireceğimizi oğrenmemiz icin mealini okumamız gerekmiyor mu ? Bir de bu soruyu din hocasına sorduğumda; "Hayır okumanızı onermem dedi kem kum etti siz idrak edemeyeceğiniz yerler olur " gibisinden birşey soyledi. Yani tamam Namaz`ı Peygamber efendimiz oğrettiği icin arapca kılarız ama neden Kurran-ı Kerimi Anlamak icin okumuyoruz ? Ben buna bir turlu anlam veremiyorum. Coğu insan Merak etmiyor bile Allah(c.c) bize ne demiş, ne onermiş diye acıp mealini okumuyor. Arapcasını okuyayım sevap kazanayım diye duşunup hatim ediyor. Sonra mesela Kurran-ı Kerimin Mealinde cok guzel ve bilimsel ayetler mevcut coğu insan bilmiyor cunku sadece arapcasını okumuş ornek; (Daha once gormuştum ama internetten aldım yinede yanlışlık olmasın diye)
Sonra o damlacığı asılıp tutunan bir şeye donuşturduk. Sonra asılıp tutunan şeyi, bir ciğnemlik et parcası haline getirdik. Sonra bir ciğnemlik et parcasını, kemik olarak yarattık. Sonra kemiğe et giydirdik. (23 Muminun Suresi, 14)
Embriyonun değişimi esnasında et parcasının kemik olarak yaratıldığını ve daha sonra bu kemiklere et giydirildiğini bu ayette Yuce Allah cok acık bir şekilde ifade etmektedir.

Birde;

İnternetten diyanetin sitesinden meailini okurken (anlamını) abdest almaya gerek yok dimi?