[IMG]http://img170.**************/img170/2222/ebubekirhj9.jpg[/IMG]Turkiyeli genc Irak’ta 7 ABD askerini oldurdu...

Irak’taki direniş guclerinin işgalci ABD askerlerine yonelik saldırıları son aylarda artarken, işgal altındaki ulkeden Turkiyeli bir gencin şehadet haberi geldi. Bitlisli Ebu Bekir Yiğit’in Bağdat yakınlarında bir ABD konvoyuna duzenlenen saldırı sonucu şehid duştuğu oğrenildi. Irak’taki en etkili direniş grubu olan Mucahidler Şûrası, Ebu Bekir Yiğit’in şehid duştuğu saldırıda 7 ABD askerinin olduğunu, 10 ABD askerinin de yaralandığını acıkladı.
ADEM OZKOSE
ŞEHIDIN SON MEKTUBU
Ebu Bekir Yiğit, şehid olmadan once ailesine yazdığı mektupta Irak’ta hayatının en guzel gunlerini yaşadığını ifade etti. Son mektubunda dunyanın dort bir yanında Musluman kanı akarken, İslÂm’a inanan insanların hicbir şey olmuyormuş gibi davranamayacağını kaydeden Yiğit, 8 sayfalık mektubunun devamında şu ifadelere yer verdi: “Allah bana Muslumanların topraklarını işgalden kurtarmak icin mucadele etme imkanı sundu. Bundan dolayı Rabbime surekli şukrediyorum. Irak’taki mucahid kardeşlerim sizlerin yokluğunu aratmamak icin ellerinden geleni yapıyorlar. Mucahidlerin moralleri cok iyi. İnşallah Allah bize zaferi nasip edecek. Sizler belki benim icin zaman zaman uzuluyorsunuz. Fakat şunu hicbir zaman unutmayın ki, ben evden mazlum Muslumanlara yardım etmek icin ayrıldım. Bu, sizin icin bir iftihar vesilesi olmalıdır. Irak’ta Musluman kadınların ırzına gecilirken, yerimde oturup duramazdım. Sizden beni anlamanızı ve benim icin dua etmenizi bekliyorum.”
Aslen Bitlisli olup İstanbul’da ikamet etmekte olan Ebu Bekir Yiğit, Irak’ta ABD askerleriyle savaşırken şehid duştu. 1981 doğumlu olduğu oğrenilen Yiğit’in şehadet haberi Mucahidler Şûrası tarafından “Kardeşimiz Ebu Bekir Yiğit’in şehadetini Turk halkına mujdeliyoruz” diye duyuruldu.
Adanalı Arif Guler’den sonra Bitlisli Ebu Bekir Yiğit’te, Irak’ta işgalci ABD askerlerine karşı savaşırken şehid duştu. Irak’taki direniş gruplarını tek bir catı altında toplayan Mucahidler Şûrası tarafından yapılan acıklamada; “Aslen Bitlis’in Yediveren koyunden olan ve ailesi İstanbul’da ikamet eden Ebu Bekir Yiğit’in, ABD askerleriyle savaşırken şehid duştuğunu Turk halkına mujdeliyoruz. Bağdat yakınlarındaki bir bolgede yoldan gecmekte olan ABD konvoyuna yanındaki direnişcilerle birlikte pusu kuran kardeşimiz, konvoy gecerken işgalcilerle catışmaya girdi. Catışma sonucu 7 ABD askeri oldu, en az 10 ABD askeri de yaralandı. İşgalci ABD askerlerine karşı Irak’ta verdiğimiz mucadelede buyuk fedakarlıklar gosteren Turkiyeli gencleri kutluyoruz. Şehid kardeşimizin ailesine Allah’tan sabırlar diliyoruz” denildi.
14 AY ONCE IRAK’A GİTMİŞTİ
Arkadaşlarından aldığımız bilgiye gore 14 ay once Irak’a giden Ebubekir Yiğit aslen Bitlisli olup 1981 yılında İstanbul’da doğdu. 1988 yılında İstanbul’da Koca Ragıp Paşa İlkoğretim Okuluna başlayan Yiğit, 1993 yılında ilkokulu bitirdi. İlkokuldan sonra ağabeylerine ait olan bir mobilya dukkanında calışmaya başlayan Yiğit, Irak’ta yaşanan katliam ve zulumler nedeniyle ABD askerlerine karşı savaşmak icin bu ulkeye gitmeye karar verdi. 2005 yılının Ağustos ayında Irak’a gitmek icin yola cıkan Yiğit, Irak’a gittikten 4 ay sonra cok sevdiği babasının vefat haberini aldı. Cevresi tarafından durust, yardımsever ve dindar bir genc olarak bilinen Yiğit, sık sık arkadaşlarına İslÂm ve mazlumlar icin savaşırken şehid olmak istediğini soyluyordu.

Rabbim sehadetini kabul etsin :-( sayilarini cogaltsin