Emek, Ekmek, Adalet
Emek, ekmek ve Adalet uzerine soyleyecek bir sozu olmayan din insanları kurtuluşa goturebilecek hak din değildir. İnsan Kur'an okuyunca kapitalist olamayacağı gibi En buyuk zulum duzeninin kapitalizm olduğunu idrak ediyor. Şirk kelimesinin sosyolojik ve ekonomik anlamı 'bir mala iki kişinin sahip olması demektir.' Dolayısı ile Allah'ın, yani halkın malını gasp edenler, Kuran'ın diline gore şirk ehlidir.
Muslumanım diyenler şu ayetlerden bihaberdirler;
Sana neyi infak edeceklerini/dağıtacaklarını sorarlar; de ki; kazandıklarınızın ihtiyactan artanının tamamını...' Bakara Suresi 219.
ayet-
”Dediler ki: Ey Şuayb! Babalarımızın ibadet bicimini(Şeraitini), yahut mallarımız hususunda dilediğimizi yapmayı(Liberalist gibi davranmayı) terketmemizi sana namazın mı emrediyor? Oysa sen yumuşak huylu ve cok akıllısın!(Hud-87)
Demek ki gercek namaz kılmak insanın malı hususunda dilediğini yapmasına engel Cunku
Tevbe 111 ALLAH inananların canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır.
Biz ALLAH yolunda canımızı ve malımızı harcadığımız da karşılık olarak ebedi saadet ve barış yurdu cenneti kazanıyoruz. Kur'an'a gore cennet ben ALLAHa, kitaba, resule iman ettim deyip yatmak ile kazanılmıyor.Tevbe 111 ayetin tamamını paylaşınca ALLAHin bizden ne istediği ve bu isteğini yerine getirince ne kazanacağımızı idrak edebileceğiz
Tevbe 111
ALLAH inananların canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır. ALLAH yolunda savaşırlar, oldururler ve oldurulurler. Bu, O'nun Tevrat'ta, İncil'de ve Kuran'da verdiği bir sozdur. Verdiği sozu, ALLAH'tan daha iyi kim yerine getirebilir? Oyleyse bu alışverişinizden dolayı sevinin. En buyuk başarı budur.
Bir bolumu Eren Erdemin abdestli kapitalizm kitabından yararlanılmıştır.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Emek, Ekmek ve Adalet