ESSELAMU ALEYKUM VERAHMETULLUHİ...HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR...
İMAN’IN ALAMETİ (BELİRTİSİ) NEDİR?
Enes (r.a)’ten rivÂyete gore, Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurdu: “Hicbiriniz beni cocuğundan, babasından ve tum insanlardan daha cok sevmedikce gercek Mu’min olamazsınız.” (Muslim, İman: 16; İbn MÂce, Mukaddime: 9)
- Enes (r.a)’ten rivÂyete gore, şoyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurdu: “Hicbiriniz beni malından, coluk cocuğundan ve tum insanlardan daha cok sevmedikce gercek Mu’min olamazsınız.” (Muslim, İman: 16; İbn MÂce, Mukaddime: 9)
4927- Enes (r.a)’ten rivÂyete gore, Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurdu: “Hicbiriniz beni cocuğundan, babasından ve tum insanlardan daha cok sevmedikce gercek Mu’min olamazsınız.” (Muslim, İman: 16; İbn MÂce, Mukaddime: 9)
4928- Enes (r.a)’ten rivÂyete gore, şoyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurdu: “Hicbiriniz beni malından, coluk cocuğundan ve tum insanlardan daha cok sevmedikce gercek Mu’min olamazsınız.” (Muslim, İman: 16; İbn MÂce, Mukaddime: 9)
4929- Ebu Hureyre (r.a)’den rivÂyete gore, Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurmuştur: “Canım elinde olan Allah’a yemin olsun ki: “Hic biriniz beni cocuğundan ve babasından daha cok sevmedikce gercek Mu’min olmazsınız.” (BuhÂrî, İman: 7; Muslim, İman: 16)
4930- Katade (r.a)’den rivÂyete gore, şoyle demiştir: Enes’ten işittim şoyle diyordu. Peygamber (s.a.v) şoyle buyurdu: “Hicbiriniz kendisi icin sevdiği şeyi kardeşi icin de sevmedikce gercek Mu’min olamazsınız.” (BuhÂrî, İman: 7; Muslim, İman: 16)
4931- Enes (r.a)’ten rivÂyete gore, Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurdu: “Muhammed’in canı elinde olan Allah’a yemin olsun ki; hic biriniz hayır konularında kendi canı icin sevip hoşlandığı şeyi Mu’min kardeşi icin de sevmedikce gercek Mu’min olamaz.” (Muslim, İman: 16; Tirmizî, İman: 17)
4932- Ali (r.a)’den rivÂyete gore, şoyle demiştir: Ummî olan Peygamber (s.a.v)’in benim hakkımdaki sozu şoyledir: “Seni ancak Mu’min sever sana da ancak munafık buğz eder.” (BuhÂrî, İman: 10; Muslim, İman: 16)
4933- Enes (r.a)’ten rivÂyete gore, Rasûlullah (s.a.v) şoyle buyurmuştur: “Ensarı sevmek İman’ın alÂmeti, Ensara buğz etmek ise munafıklığın alÂmetidir.” (BuhÂrî, İman: 10; Muslim, İman: 16)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- İman’in Alametİ (belİrtİsİ) Nedİr?