Kalp Guzelliği, Elektirik Ve Evlilik

Selamun Aleykum arkadaşlarım, Hayırlı Cumalar dilemek istiyorum ilk once.. Kibir Şeytandandır, Onun Cennetten kovulmasına sebep olmuştur.! Bu yazımda gunumuz toplumumuzda yaptığımız cok ama cok buyuk bir hatayı kaleme almak istiyorum.. Gunumuz gencliğindeki elektirik alma mevzusu bilirsiniz fazla anlatmama gerek yok. Her zaman laflarımızda kalbi guzel olsun yeterli dememize rağmen, karşımıza bir kısmet cıktığında; elektirik alamadım diye geri cevirmelerimiz, cok iyi bilirsiniz. O kişiyi size methettiklerinde, gercekten temiz ahlaklı, imanlı bir genc neden istemiyorsun dediklerinde, ne bileyim ben \"Elektirik\" alamadım, diyoruz. Afedersiniz anlamadım Elektirik? yani; burnumu uzun, kaşlarımı bicimsiz, boyumu kısa, saclarımı dokulmuş, cokmu fakir..? Yazımızın en başında \"Kibir\" şeytandandır demiştirk, bunu zaten herkes biliyor değilmi.? Peki eskiden elektirik icad edilmezden once yani gazyağı lambası, mum ışığı kullanılırken, siz hic duydunuzmu herhangi bir atasozu.? Senden hic gazyağı alamadım, hic mum ışığı vermiyorsun... Oysaki onların evliliği ne kadar uzun, ne kadar mutlu, huzurlu ve bereketli olurmuş. yetiştirdikleri evlatları dini butun olurmuş. Siz hic duşunmezmisiniz, \"Elektirik\" bahanesiyle yapmış olduğunuz bu kibir buyuk bir Meleğin bile Cennetten kovulmasına sebep olmuştur.Siz neyinize guveniyorsunuz.? O kalbi guzel insanın gercekten imanını gorseydiniz, etrafında onun icin pervana olan melekleri gorseydiniz, vallahi bu yaptığınız icin oturur gunlerce ağlardınız. Dış guzelliğide veren Allah(c.c) değilmi.? Neyinize guveniyorsunuz.? onun verdiğini ona iman eden icin kullanmaktan başka ne işe yararsınız? Şunu hic unutmayalım, birşey pekiştirildikce ( Takdir edildikce, odullendirildikce, desteklendikce) o şeyin yapılma sayısı artar. Gunumuzde herkesin soylediği diğer hatalı sozler. Cok guzelsin, cok yakışıklısın, evet Allah(c.c) vergisi, fakat siz bunu ona soylerken yalnızca guzellik ve yakışıklılık bağlamında soylerseniz o kişinin davranışlarını pekiştirmiş ve sadece guzelliğin ve yakışıklılığın onemli olduğu bir dunyada yaşadığını hissettirmiş olursunuz. Peki şoyle desek olmazmı? ; Cok guzelsin, Allah(c.c) kalp gozunude acık etsin, kalbinde temiz olsun, kalbi Allah(c.c) icin carpanlardan eylesin. Bunu duyan kişi şunu anlayacaktır, evet sadece guzellik yetmiyormuş demekki, daha onemlileride varmış, dinimizi yaşamalıymışım, kalbim Allah(c.c) aşkıyla carpmalıymış... Cenabı Allah(c.c) hepimizi gunumuz bu kibirinden uzak tutsun, bizi lanetlediklerinden eylemesin inşaAllah (Amin.)

Furkan Gulşen