*Mevlana, muridlerinden biriyle giderken, birkac kopeğin sarmaş dolaş uyuduklarını gorur. Muridi: Guzel bir kardeşlik orneği der. Keşke insanlar da bunlardan ibret alsa. Mevlana, tebessum ederek karşılık verir. Aralarına bir kemik atıver de gor kardeşliklerini....
*Kadıkoy camiinde vaaz vermekte olan O. Demirci hocaya : - Hocam diye sormuşlar. At nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi? Demirci hoca : - Zannetmiyorum, diye cevap vermiş. O nallardan her atta dort tane var amma, butun gun kamcı yeyip duruyorlar...
*Portekizi 15 yıl idare eden Salazara sordular: Bunca yıl bu halkı nasıl gudebildiniz? Salazar cevap verdi: - Uc şey ile... MUZİK, EĞLENCE, FUTBOL....
*İngiliz garson Turk muşteriye: - Canakkale de cok askerimizi oldurduğunuz icin sizleri pek sevmeyiz, deyince. Bizimkinden gayet soğuk kanlı şu cevabı almış: - Orada ne işiniz vardı?
**Mevlana hazretlerine gelen bir adam: - Şuna şoyle dedim, buna şu cevabı verdim diye gururlanınca, Mevlana hazretleri: - O cevaplarla değil, diye gurlemiş. Yarın Allah’a vereceğin cevaplarla meşgul ol.
*Kafkas Kartalı Şeyh Şamil, esarette bulunduğu sırada, Ruslardan namaz kılmak icin yer gostermelerini istemiş. Sarayın kilisesine goturmuşler. Şeyh Şamil, namaz hazırlığı yaparken, Ruslar da rahat etmesi icin kilisedeki putu ortmeye calışmışlar. Şamil onlara mudahale ederek: Bırakın, oyle kalsın demiş. Şamil’in esarette ve burada namaz kıldığına, mahşerde o da şehadet etsin.
*İnsanlara zulmeden birisi, bir İslam buyuğune sormuş: - İbadetlerden hangisi efdaldir? Şu cevabı almış: - Senin icin oğleye kadar uyumak efdaldir. Cunku uyuduğun muddetce halkı incitmezsin...
*Mehmet Akif Ersoy’u ilk devre milletvekilliği sırasında ziyerete gelenler, bir takım idareciler hakkında kanaatini sormuşlar. Şu cevabı vermiş: - Memleketten umidinizi kesmek istemiyorsanız, buyuk adamları yakından tanımayınız.
*Bir şemsiye tamircisi, yazmış olduğu şiirlerini incelemesi icin Şekspir’e gonderdiğinde, unlu yazarın cevabı şu olur: - Dostum, siz şemsiye yapın, hep şemsiye yapın, sadece şemsiye yapın.
*Adamın biri Hz Ali’yi gıyabında kotulediği halde, yuzune karşı ovmeye başlayınca, şu karşılığı almıştır: -Soylediklerinden daha aşağı, fakat icinden gecirdiklerinden daha ustunum.
*Adamın biri Muhammed bin Vasi’nin bacağındaki yarayı gorup, " sana acıyorum " dediğinde, ondan şu cevabı almıştır: - Ben aynı yaranın gozumde cıkmadığına şukrediyorum.
*Falih Rıfkı Atay, " İslamiyet denince burnuma ayak kokusu gelir" dediğinde, yanındaki bir adamdan şu cevabı almış: - Senin burnuna gelen ayak kokusu değil, ciğerindeki ufunetin kokusudur.
*Hz Ali’ye: - Allah bu kadar insanı nasıl hesaba ceker? diye sorduklarında: - Nasıl rızıklandırıyorsa oyle cevabını vermiştir.
*Materyalist oğretmen oğrencisine: - Soyle bakalım Allah nerede? Eğer bilirsen bir portakal vereceğim. Oğrenci: - Siz bana O’nun olmadığı yeri gosterin, ben size bir bahce dolusu portakal vereyim
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Sorulara verilen GuzeL cevaplar