--------------------------------------------------------------------------
Muslumanları birbirine bağlayan bağ, İslÂmî akidedir. Bu akideden İslÂm kardeşliği ortaya cıkar. Nitekim Allah (C.C);”Ancak muslumanlar kardeştir.” diye buyurur. Resulullah (SAV) ise;”Musluman muslumanın kardeşidir.” diyor. Boylece İslÂma iman ile muslumanlar kardeş olmuşlardır..

Bu ayetleri ve hadisleri gelin beraber inceleyelim ;

“Şuphesiz bu bir tek ummet olarak sizin ummetinizdir, ben de sizin Rabbinizim. Oyle ise benden sakının.” (Mu’minun suresi 23, ayet 52)

Enbiya suresinin, 92.inci ayetinde : “Hakikaten bu bir tek ummet olarak sizin ummetinizdir. Ben de sizin Rabbinizim oyle ise bana kulluk edin.”

Al-i İmram suresinin 103. ayetinde : “Hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı tutunun, ayrılığa duşmeyin ve Allah’ın uzerinizdeki nimetini duşunun. Sizler birbirinizin duşmanları iken O, sizin kalplerinizde bir uzlaştırma meydana getirdi ve O’nun nimeti sayesinde uyanıp kardeş oldunuz. Bir de siz, bir ateş cukurunun tam kenarında bulunuyordunuz ve O, sizi tutup ondan kurtardı. Şimdi Allah’a doğru gidebilmeniz icin size ayetlerini boyle acıklıyor.”

Allah Rasulu (sav) şoyle buyurdu: “Kim sizden milliyetciliğe cağırırsa, bizden değildir.”

Nisa suresinin 115 ‘inci ayetinde : “Kim kendisine doğru yol apacık belli olduktan sonra peygambere karşı gelir , mu’minlerin yolundan başkasına uyup giderse , onu donduğu o yolda bırakır ve cehenneme atarız. O ne kotu bir donuş yeridir.

Ey iman edenler! Eğer kufru imana tercih ederlerse, babalarınızı ve kardeşlerinizi bile dost edinmeyin. İcinizden kim onları dost edinirse, işte onlar, zalimlerin ta kendileridir. (Tevbe 23)

Ey insanlar, gercekten, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizle tanışmanız icin sizi halklar ve kabileler (şeklinde) kıldık. Şuphesiz, Allah katında sizin en ustun (kerim) olanınız, (ırk ya da soyca değil) takvaca en ileride olanınızdır. Şuphesiz Allah, bilendir, haber alandır.(Hucurat Suresi, 13)

Allah Rasulu (sav) şoyle buyurdu: “Kim bir milliyete taasubundan dolayı kızgınlık gostererek ya da milliyetciliğe davet ederek ya da milliyetciliğe yardım ederek savaşır ve oldurulurse cahiliyye olumu ile olmuş olur.”

Devamında Allah Rasulu (sav) şoyle buyurdu: “Bir kimse bir Muslumanın oldurulmesine bir kelime yazımıyla dahi yardım edecek olursa kıyamet gununde alnına ‘Allah’ın rahmetinden meyus olmuştur’ yazılmış olarak Allah’ın huzuruna cıkacaktır.”

Yine şu sozler de Yuce Peygamber’e aittir: “Sevgi ve merhamette muslumanlar misali, bir vucut gibi olmalarıdır. Onun uzuvlarından biri yakınırsa (acırsa), vucudun diğer ÂzÂları uykusuzluk ve ateş ile bukulur.”

Yazının başınde Allah Rasulu (sav)’in dediği gibi : “Musluman muslumanın kardeşidir. Ona zulmetmez,onu (duşmanına) teslim etmez. Kim (mu’min) kardeşinin bir ihtiyacını giderirse,Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim muslumanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet gunu sıkıntılarının birinden kurtarır. Kim bir muslumanı(n kusurunu) orterse, Allah da kıyamet gunu onu(n bir kusurunu) orter.Buharı,Mezalim, 3 ; Muslim, Birr, 58.

Bunları inkar edenin vay haline..

Bu durumda ne yapmamız gerekir

İSLAM KARDEŞLİĞİ KAMPANYASI’nda bir halka da ben olmak istiyorum demelidir…

Yuce Allah (CC)’ın;

«Mu’minler ancak kardeştirler. Oyle ise kardeşlerinizin arasını duzeltin ve Allah’tan korkun ki; merhamet olunasınız» (Hucurat Suresi: 10) ayet-i kerimesini hayatıma tatbik etmek,

ve de Rasulullah (SAV) efendimizin;

«İman etmedikce cennete giremezsiniz, birbirinizi de sevmedikce gercekten iman etmiş olamazsınız» (Buhari -Muslim) buyruğuna uymak icin;Ağağıdaki şartları Allah (CC)’ın huzurunda kabul ediyor ve canla başla bu uğurda gayret gostereceğime SOZ VERİYORUM.

1.) Butun Muslumanları; renk, dil, ırk, mezhep, tarikat, goruş, fırka ve duşunce farkı gozetmeksizin, Allah (CC) icin SEVİYOR ve KARDEŞ OLARAK KABUL EDİYORUM.

2.) Allah (CC)’ın Rahmetinin; birlikte, beraberlikte, birbirini sevip kardeş olmakta olduğu dusturundan hareketle; metod, yol, calışma şekilleri farklı olsa da, benim gibi duşunmeyen musluman kardeşlerime ENSAR ve MUHACİR KARDEŞLİĞİ SICAKLIĞIYLA davranacağımı TAAHHUT EDİYORUM.

Vede cumlelerimi değerli İslam buyuğu Mehmet Akif Ersoy’un mısralarıyla bitiriyorum…

Hani milliyetin İslam idi… Kavmiyet ne

Sımsıkı sarılıp dursaydın ya milliyetine

‘Arnavutluk’ ne demek var mı şeriatta yeri?

Kufur olur başka değil, kavmini surmek ileri

Arap’ın Turk’e, Laz’ın Cerkez’e yahut Kurt’e

Acem’in Cinli’ye ruchanı mı varmış ne gezer

Fikri kavmiyeti telin ediyor Peygamber’.

Mehmet Akif ERSOY