Koc Grubu’na bağlı Tat Gıda, makarna ve unlu mamuller uretimi yapmama kararı aldı. Karar doğrultusunda markalarının Rekabet Kurumu onayına tabi olmak uzere, Durum Gıda’ya KDV haric 8 milyon TL peşin bedelle devredilmesi kararlaştırıldı.

Koc Grubu şirketlerinden Tat Gıda, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda “Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi” başlıklı bir acıklama yaptı.

Tat Gıda'nın acıklamasında, “Şirketimiz ciro ve karlılığı icindeki payı duşuk olan makarna ve unlu mamuller iş kolundaki tum uretim ve satış faaliyetleri durdurulacaktır” denildi.

84 ŞİRKET CALIŞANI İŞTEN CIKARTILACAK

KAP'taki acıklama şoyle: “Yonetim Kurulumuz tarafından, Şirketimizin uzun vadeli iş planları cercevesinde, toplam ciro icerisindeki payı ve karlılığı dikkate alınarak makarna ve unlu mamuller işkolundan cıkılmasına ve ana iş kolları olan salca ve konserve urunleri ile sut ve sut urunleri iş kollarına odaklanılmasına;

İzmir ili Bornova ilcesinde “makarna ve unlu mamuller” iş kolunda faaliyet gosteren Pastavilla işletmesinde uretim faaliyetlerinin 02 Eylul 2019 itibariyle, satış faaliyetlerinin ise marka devrinin tamamlanmasını takiben sonlandırılmasına; bu iş kolunda Pastavilla işletmemizde bulunan 84 şirket calışanımızın iş akitleri yururlukteki iş mevzuatı ve toplu iş sozleşmesine uygun olarak feshedilecek ve aynı işletmede faaliyet gosteren alt işveren ile sozleşmemiz de sona erecektir. Toplamda kıdem ve ihbar tazminatı dahil yaklaşık 8,1 milyon TL odeme yapılacaktır.

Şirketimizin 31.03.2019 tarihli finansal tablolarında bu aşamada satışı gercekleşecek olan markalara ilişkin herhangi bir değer yer almadığından satış gelirinin tamamı donem karına yansıyacak olup; atıl hale gelecek fabrika arazisi, malzeme ve ekipmanın toplam defter değerinin toplam varlıklar icindeki payı %0,6'dır.”

tarımpusulasi