Dinde zorlama yok diyorlar " Dinde zorlama yok" cumlesi doğrudur. Fakat doğruyu yanlış ve batıl bir şekilde kullanmak da doğru değildir.
Dinde zorlama yoktur'un manası: Bir kafire , kılıc zoruyla ' ille de gel Musluman ol diye zor kullanılmaz. cunku zor kullanıldığı takdirde ne olur? Adam munafık olacak! zahirde diyecek ki: ' Ben İslamiyeti kabul ettim.' Kalbinde inkar eder, munafık olur. Kufurden adamı kurtarmakla onu nifaka sokmuş oluyor... İşte bu İslamda yoktur. Bunun icin dinde zorlama yoktur.
Fakat Musluman olduktan sonra, kadın olduğuna gore ortunmeye mecburdur; veya erkek olursa on beş yaşından itibaren aklı olduğu muddetce namaz kılmaya mecburdur. zinadan sakınmaya mecburdur. hırsızlık yapmaktan kacmak mecburiyetindedir. Buna zor kullanılır; "hırsızlık yapma" yaptığı takdirde ceza verilir. " İcki icme" ictiği takdirde ceza verilir. Bu demek değildir ki; ' Musluman’ım' dedikten sonra, Muslumanlığı tatbik etmeyen hakkında zor kullanılmaz. Boyle bir şey yoktur.
Her ne kadar bugun yer yuzunde islami olarak hukum eden bir devlet olmasa dahi, dunyada bizim cezamız verilmese dahi, ahirette verilecektir. Afuv-u İlahiye yetişirse o mustesna.. Şefaate uğrarsa o mustesna..
"Dinde zorlama yoktur" demek; Kafiri , munafık ettirmek yoktur demektir. Cunku bir kimse zahirinde inanır, kalbinde inkar ederse munafık olur. Kufurden cıkarıp da nifaka sokmak yoktur. Ama Muslumanım dedikten sonra zorlama vardır. Aksi takdirde İslamiyetin bir faydası yoktur.
yani İslam dini kalbden yaşanacak bir inanctan ibaret değildir. " Dini kalbimde yaşıyorum, kalbim temizdir" diye bir şey yok... Madem ki inanıyoruz inancımızı tatbik etmeye mecburuz. Mecburiyet olursa zor kullanmak vardır. Eğer dunyadaki hakimler zor kullanmazlarsa, amirler bunu tatbik ettirmezlerse; ahirette yirmi kırbac yiyecekler, biz de on kırbac yiyeceğiz. Alakullihal kişi Musluman olduktan sonra, gunahlardan sakınmak mecburiyetindedir. sakınmadığı takdirde zor kullanmak vardır.
Allah teala Zulcelal hazretleri tum ummete intibah versin, bize de. tum ummeti ıslah ve hidayet etsin, bizi de. tum ummeti gavurların şerrinden korusun, bizi de. kalbler beraber olsun; zikir olsun; kendinizi sıkıntıya sokmayın
Pek sıhhatli kitaplarda gormedim ama, sıhhati az olan kitaplarda gordum. cok ulema bunu inkar etmişler, bazıları da isbat etmişler, kesin kanaata varmadım; ama hikaye şu:
Hazreti Omer radıyallahu anhu'nun oğullarından birisinin hakkında koğuculuk yapılmış, iftira edilmiş; bil husus zina ile suclamışlar. bekar olduğu icin Hazreti Omer buna had vermiş; ceza vermiştir. Habeşi bir kolenin eline kırbac veriyor; yuz tane kırbac vurmasını emrediyor:
" Yuz kırbactan sonra yaşarsa yaşar, olurse olur, doksan beşinci kırbacta , oğlu:
'Baba, bir yudum su...' hazreti Omer:
'Beş kırbacın kalmış, beş kırbactan sonra sen olduğun takdirde Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'in yanına gidersen diyeceksin ki: Babam senin şeriatını benden daha fazla seviyordu.. '
Ve bu arada vefat etmiştir... Su icmeden, kırbac altında...
Bazı serseri insanlar diyorlar ki: Biz de ashab gibiyiz.. Var mıdır bizden boyle ashab gibi evladına ceza verecek!?.. namaza kalkmaz, namaz kılmaz!.. Genctir!.. Saat on ikide, bir de ve gelir!.. Genctir!.. Kız, oğlan beraber dolaşır, gorulur! Arkadaştır, sınıf arkadaşıdır!.. Bir de ashab gibidir!.. Bunlar Ehli Sunnet değildir... Bunlar Ehli sunnet değildir.. Eğer gercek ehli Sunnet ise, dini, tefrikasız, oz evladından daha fazla sever.
Allah'ın son dini yani şeriatı, fakir-zengin, amir-memur hakkında aynıdır. hatta Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: " Vallahi eğer benim kızım Fatıma dahi hırsızlık yaparsa elini keserim." buyuruyor.
' Genctir sonra tevbe edecektir. ' diye bir hukum yoktur. buyuk gunahlardan vazgecmeye mecburdur. Eğer bir kimse genclikte, gencliğini Allah Teala'ya verirse ihtiyar olduktan sonra Allah onu sever....
Not: Ustaz İsmail bin Mahfûz ( CETİN) kuddise sırruhu'nun 27-9- 1990 Cuma gecesi Sohbetinden bir bolumdur
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Dİnde Zorlama Var Mi!!!!