Bu tarz sosyal mevzulara bakış acımız, islamın emrettiği ne ise o olmalı.
Bakış acımızı oluşturan sebeplerden Kuran 1.dir. Diğer sebepler sonra gelir.
Araf Suresi 80 ve 81.ayetler, hem cinsine meyl etmenin cirkin bir iş olduğunu, bunu yapanın taşkınlığı meydana getirdiğini bildirir. İfade ise, cok acıktır. Musluman da olduğumuz icin meseleye bakış acımız da bu şekilde olmalı.
Boylece netice: Eşcinsellik, cirkin bir iştir ve toplumda manevi bir taşkınlık meydana getirmektir.
Kıyas mantığı uzerinden ornek vermek gerekirse... Evli bir adam, dışarıda arkadaşı olan evli bir kadından hoşlanabilir. Sahip olduğu his dunyası, bu kadının sahip olduğu albeni neticesinde kendinde uyanan duşuncesel istek, adamı bu kadına meyl etmesine sebebiyet verebilir.
Ama islam hukukuna gore, evli bir erkek olduğu icin, bu kadına meyl edemez. Anlık olarak boyle bir meyl hissiyatı kendine oluşursa, kalbinden hemen bu hissi savuşturmalı ve kendi işine bakmalı. Yapması gereken budur. Yapması gereken, "bu meyl hissinin bende uyanması, bu kadın ile cinsi munasebet kurmaya ve metres hayatı yaşamaya ruhsat verir" duşuncesine sahip olmak değildir.
Yani mevzu karşısında yapması gereken kendi his dunyasına gore hareket etmek değil, islam hukukunu baz almaktır.
Eşcinselleri ise hem cinsine meyl etme hissini bilerek kendilerine oluşturmuyorlar. Hormonal duzensizlik, kendilerinde boyle bir isteği uyandırıyor maalesef. Hatta bir coğuna sorsak, onlar da ister herkes gibi karşı cins ile munasebet kurabileceğim, toplum icinde anormal bir hale gelmek istemeyeceğim bir hayat uzere yaşamayı.
Ancak burada da hem cinsine meyl besleyen kişi'nin yapması gereken, kendi his dunyasına gore hareket etmek değil, islam hukukuna gore hakeret etmektir. İslam hukuku ise ayette goruleceği uzere eşcinselliği "cirkin ve taşkın" bir iş olarak nitelendirmiştir. Eşcinselliği mubah gormek, ayete muhalif hareket etmektir. Ayetin emrine zıt hareket etmektir. Bu ise bir musluman icin cok tehlikelidir.
Hem cinsine meyl besleyen kişi, bu hormonal duzensizliğe sahip bu vucudu da kendisine verenin Allah olduğunu bilmeli, bir imtihan turu olmak uzere bu duzensizliğin kendisine verildiğini idrak etmeli, nasıl ki diğer imtihan turleri ile karşılaşıldığında sabretmek ve hakikat tarafından ayrılmamak gerekiyorsa, bu konuda da sabır gostermesi gerekir ve fiziki olarak hangi surette yaratılmışsa, yaşamını ve davranışlarını da ona gore ayarlamalıdır.
(Aynı isimde başlığı bu bolumde gormuştum ve başlık altında bu yorumu yazmıştım. Daha sonra o başlığın, off topik adlı troll bolume taşındığını gordum ve mesajımı silip, ayrı bir başlık olarak bu nezih bolumde actım. )