Selamun aleykum hacılar
Bu konu nereye acılır tam olarak bilemiyorum bu yuzden bir yanlışlık olduysa moderatorler gereğini yapabilir.

Kısaca hakkımda bilgi vereyim: Ben 17 yaşında bir genc kızım ve bu sene universite sınavlarına hazırlanıyorum. Doğuda kucuk bir şehirde yaşıyorum, ailem modern ve muhafazakar, annem babam dunyadaki en iyi insanlar benim icin. Ancak ben ateistim, yani tam olarak ateist olmasam da Allah'a veya bir yaratıcının varlığına inanmıyorum. Derslerimde başarılıyım, cirkin olduğum icin şimdiye dek hic sevgilim olmadı ve ailemle mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz işte. :P

Bugun dershaneye gitmek icin hazırlanıyordum ve annemle babam yanıma gelip "Artık kapansan mı? Sana başortusu daha cok yakışıyor. Zamanı geldi şoyle sana guzel başortusu falan alalım." turunden laflar ettiler. Acıkcası bu anın kacınılmaz olduğunu biliyordum, elimden geldiğince geciktirdim ama...

Her neyse, bugun benim hayatımın en kotu gunuydu, beş ders boyunca tek kelime dinlemedim, neredeyse ağlayacaktım. Ben musluman değilim ve ailemin bundan haberi yok. Musluman taklidi yapmak cok kolay ama o kadar ağır geliyor ki. Butun hayatımı bir yalanla yaşıyormuşum gibi. Aileme ateist olduğumu soyleyemem, butun hayatım mahvolur. İnanmayı denedim, gunlerce beş vakit namaz kıldım, yaz boyunca oruc tuttum, Kur-an'ı kerim'i onlarca kez hatim ettim ama bana mantıklı gelmiyor, hicbiri. Bir kez farkına vardınız mı artık geri donuşu olmuyor. Cevremdeki herkes beni muhafazakar bir musluman sanıyor, geceleri uyuyamıyorum. Ne yapacağımı şaşırdım. Onumde iki ihtimal var.

1) Aileme ateist olduğumu soylerim, turban kullanmam boylece. Ve hayatım biter, artık hicbir şey eskisi gibi olmaz. Anne ve babam beni istediklerini yapmaya zorlar, en son evden kacarım kotu yola duşerim.
2) Aileme hicbir şey soylemem turbanı da takarım namazı da kılarım haccı da giderim zekatımı da veririm ama koca bir yalan olur hayatım. Duşunduklerimi soyleyemem, verem olur olurum.

İki ucu boklu değenek yani. Ne ders calışabiliyorum, ne uyku uyuyabiliyorum, ruh gibi oldum. Annem babam baskı yapıyor.

Biliyorum onların zerre kotu niyeti yok, onlar inandıkları hayatı yaşıyorlar. Ama ben de inandığım hayatı yaşamak istiyorum. O turbanı taktığım gun geri donuşu olmayacak bunu da biliyorum, napacağım ben ya n'olur bir akıl verin.

En son yine deneyeceğim, bir işaret...