Alman ve Japon bilim adamları zemzem suyunu sırrını acıkladı. "Kutsal Su Zemzem /Zubeyde Su Yolu" belgeseline konuşan Japon ve Alman bilim adamları zemzemle ilgili hayrete duşuren acıklamalarda bulundu. Zemzem ezan okunduğunda berraklaşıyor, can caldığında ise kararıyor.
Turkiye Gazetesi'nden Hayrettin Turan, kaleme aldığı yazı dizisinde TRT'nin cektiği belgesele konuk olan bilim adamlarının zemzem suyu hakkında yaptığı acıklamaları anlattı. Uzun yıllardır zemzem suyu ve kristalleri uzerinde araştırma yuruten bilim adamları kaynağın sırlarını cozdu. Ren Nehri'nin suyundan icen kişinin enerjisinin azaldığını belirleyen Alman bilim adamı Dr. Knut Pfeiffer , sular uzerine araştırma yaparken bir şekilde bir miktar zemzem bulur ve icer, 35 dakika sonra da rahatladığını hisseder.
Zemzem bir kova suyu temizliyor
Araştırmasını derinleştiren Alman bilim adamı Dr. Pfeiffer, şaşırtıcı bir gercekle karşılaşır. Zemzemin mayalama ozelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu ozelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit eder. Dr. Pfeiffer, "Su her şart atlında değişmiyor ama değiştiriyor. Cok acayip bir deney yaptım. Bir damla zemzem suyuna yuz damla normal su karıştırdım. Sonucta gordum ki suyun hepsi zemzeme donuşmuş. Sonra bir damla zemzeme bin damla normal su karıştırdım. Ve yine gordum ki hepsi zemzeme donuşmuş. Bunun sebebi nedir, neden? Zemzem'de oyle bir enerji var ki başkasını değiştirir ama kendi değişmez." diyor.
Ezan sesiyle parlıyor, can sesiyle kararıyor
Zemzem kristallerini mikroskop ortamında inceleyen Japon bilim adamı Dr. Masura Emot , suyun molekuler (kristal) duzeninin değişen frekanslara gore farklılaştığını gorur. Zemzem kristallerinin can sesinde karardığını Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını fark eder. İncelemede her bir kristalin, KÂbe-i muazzamaya benzeyen bir doku oluşturduğu, zemzemin can sesinde kristallerinin karardığını, Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını ve netleştiği tespit edildi.
Zemzem uzerine kaleme aldığı kitabı Japonya'da en cok satanlar arasına giren Dr. Emoto'ya gore zemzem, fiziksel ve kimyasal ozellikleri bakımından yeryuzundeki butun sulardan farklı. Dr. Emoto, "Zemzem, cevresinde cereyan eden butun değişimleri hafızasına alıyor. Yapısı cok farklı. Bu, onu dunyadaki diğer elementlerin efendisi yapıyor. Muslumanların nicin hastaları tedavi etmek umediyle Kur'an-ı Kerim'den sûreler okunup, suya uflediğini daha iyi anlıyorum" ifadesini kullanıyor.
Turkiye Gazetesi