Tarım Kredi Kooperatifleri eski Yonetim Kurulu Başkanı ve halen tarım ve hayvancılıkla iştigal eden İlhami Teke, bugune kadar keci etinin tadına bakmamış insanlara Kurban Bayramı’nda kurbanlık olarak keci kesmeleri tavsiyesinde bulundu.
Tarım Kredi Kooperatifleri eski Yonetim Kurulu Başkanı ve halen tarım ve hayvancılıkla iştigal eden İlhami Teke, bugune kadar keci etinin tadına bakmamış insanlara Kurban Bayramı’nda kurbanlık olarak keci kesmeleri tavsiyesinde bulundu. Ozellikle Ankara tiftik kecisinin cok ozel bir hayvan olduğunu dile getiren Teke, bayram ikramiyesi alan emeklilere de seslenerek, “Bu parayla kurban mı alınır diyen butun vatandaşlarımızı bekliyorum. Aldıkları bayram ikramiyesi kurbanlık olarak cok rahat tiftik kecisine yeter” dedi.
Altındağ Belediyesi’nin Karapurcek’te bulunan kurban satış alanında Ankara tiftik kecilerini kurbanlık olarak satışa sunan İlhami Teke, tiftik kecisinin onemine vurgu yaptı.
Ankara’nın Polatlı ilcesinin Basri koyunde tiftik kecisi ureticiliği yaptıklarını dile getiren Teke, “Tiftik kecisi Ankara’ya ozel bir hayvan. Son zamanlarda ozellikle devletin tiftiğe verdiği desteklerle uretimi damızlık olarak yaygınlaşmaya başladı” dedi.
TİFTCİK KECİSİ HER OTU YEMEZ
Turkiye’de et ihtiyacının kucukbaş olarak karşılamaya calışıldığında tiftik kecisinin onemli bir fırsat olduğunu bildiren Teke, “Ozellikle tuketicilerimize keci etini mutlaka tatmalarını tavsiye ediyorum. Cunku keci yuzde yuz doğal beslenen bir hayvan. Her otu yemezler, otun en guzel yerlerini yerler. Koyunun gezdiği yerlerde bu hayvanlar gezmez. Yani keci cok ozel bir hayvan. Ben ozellikle keci etinin mutlaka tadılması gerektiğini, kecilere karşı bu soğuk bakışın ortadan kalkması gerektiğini duşunuyorum. Ben şahsen kendim sadece keci eti yiyorum”
COK ZOR ŞARTLARDA BU HAYVANLARI YETİŞTİRİYORUZ
Kırsal alanda zor şartlarda bu kecileri yetiştirmeye calıştıklarını ifade eden Teke, Altındağ Belediyesi’nin Karapurcek’teki kurban satış alanına bu yıl ilk defa geldiklerini belirterek, “Guzel bir Pazar yeri organize edilmiş. Buradan Altındağ Belediyesi’ne de teşekkur ediyorum. İnşallah tuketicilerimiz, kurban kesecek insanlarımız gelip gorerek, bizleri dinleyerek tiftik kecisi hakkında bilgi sahibi olacaklardır diye duşunuyorum” dedi.
BAYRAM İKRAMİYESİ ALAN EMEKLİLERİMİZİ BEKLİYORUZ
Kurbanlık olarak fiyatların da makul olduğunu dile getiren Teke, tiftik kecilerinde fiyatların 900 ile 1500 lira arasında değiştiğini soyledi. Kurbanlık olarak satılan tiftik kecilerinin de tamamen erkek olduğunu, dişileri damızlık olarak değerlendirdiklerini soyleyen Teke, “Ozellikle buradan bayram ikramiyesi alan emeklilerimize seslenmek istiyorum. Emeklilerimiz aldıkları bayram ikramiyesine cok rahat keci kesebilirler. Bayram ikramiyesinin kurbanlığa yetmeyeceğini duşunen varsa gelsinler, hepsine yardımcı olalım” acıklamasında bulundu.
TARIMDANHABER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Tarım ve Hayvancılık
- Emeklilerin bayram ikramiyesine Ankara tiftik kecisi!