Hamd Alemlerim Rabbi olan Allah-u Teala’ya aittir.

Yuce Rabbim, bize sayısız nimetler verirken, nedir bize seni unutturan? Oysaki sana soz vermemiş miydik? “Sen bizim Rabbimizsin, Hazreti Muhammed senin kulun ve Rasûlundur” diye.

Neydi bizim bu halimiz? Sozumuzden mi donduk? HAŞA. Senin dışında başka Rab mi edindik? HAŞA. Bize senden daha guzel bir şey mi var bu yalan dunyada? Gecici zevkler, oyun, eğlene bize fayda mı verecek ahirette?

Evliyaullah dermiş ki: “Neyleyim cenneti, bana SENİ gerek SENİ.” Bir zamanlar neden boyle dediklerini anlayamazdım. Ne guzel cennet işte, neden istemiyorlar ki? Muminin mukafatıydı oysa cennet. Ama şimdi anlıyorum neden boyle dediklerini. Senin rızanı kazanmak her şeyin otesinde, tarif edilemez bir nimet. Bize dunyada verdiğin sonsuz nimetlerin yanında en mukemmeli, en guzeli, en cok şukredilmesi gerekeni.

Allah’ım seni hakkıyla bilmek istiyorum, tanımak istiyorum. Hidayet istiyorum Senen. Ben senin aciz ve gunahkar kulunum. Ama seni cok seviyorum. Şah damarımdan daha yakınsın biz kullarına. Biz seni bırakıp gaflete dalıyoruz.

Allah’ım affet bizleri, tovbemizi kabul buyur. bizi sensiz bırakma, Seni daha daha cok sevmeyi ve hep seninle olmayı nasip et.

Neyleyim cenneti, bana SENİ gerek SENİ...