Kadın bircok yerlerde kocasının dinine de yardımcıdır; kocası onun dinine yardımcı olduğu gibi. Nitekim hadis-i şerifte :

" Allah o kadına merhamet etsin ki, geceden kalkmış, namaz kılmış, kocasını uyandırmış, o da namazını kılmış ; eğer kocası kalkmazsa yuzune su serpmiştir." buyrulmaktadır.

Goruluyor ki erkek dunya işlerinde kadına yardımcı olduğu kadar, kadında uhrevi işlerinde erkeğine yardımcı olur. Ve bu yardımdan dolayı da Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem'in bu duasına mazhar olur. Boylelikle bir kadın, Peygamber'in duasına mazhar olduğu gibi, ayrıca anterisi altına şalvar yahud don giyen yani tesetture riayet eden de Peygamber'in duasına mazhar olur. Farzlardan başka nafile ibadetleri olmasa dahi sadece Peygamber'in duasına mazhar oluşu, onun cennette derece almasına kafi gelmektedir. Kaldı ki Peygamber'in duası kişinin ibadetinden daha faydalıdır. Hadis-i şerifte :

" Allahumme! Ummetimden şalvar giyen kadınları mağfiret et. " buyrulmaktadır.

Bu hadis-i şerifte kasdedilen şalvar, zamanımızda ihdas edilen maymun donu ve pantolon değil, topuklara kadar uzun ve geniş olan alta giyilen don , yahud da anterilerin uzerine giyilen kadın şalvarıdır. Cunku maymun donu ve pantolon giymek ibadet değil, cirkin adettir. Maymun donu giyen bir kadın, donsuzdur.

Kadın tesetturle, kocasını namaza kaldırmakla, cennette derece alıp Peygamber'in duasına mazhar olduğu gibi, bir de evin icinde gorduğu kapkacak, camaşır yıkaması gibi hizmetlerden dolayı da Peygamber'in duasına mazhar olur. Nitekim hadis-i şerifte:

" Kendi evinde siz kadınların calışması, mucahidlerin cihadına ulaşır İnşaallahu Teala."

Adamın birisi Peygamber'e gelip karısını şoyle ovmuştur: " Ey Allah'ın Rasulu, benim bir hanımım vardır; yanına girdiğim zaman : " Merhaba hoş geldin, ey benim iyalimin efendisi=buyuğu." ; beni mahzun gorduğu zaman : " Dunya işleri sana uzuntu vermesin. Ahiret işleri daha muhimdir." der." Bunun uzerine Rasul-u Muhterem sallallahu aleyhi ve sellem şoyle buyurdu:

" Ona haber ver , gercekte o, Allah icin calışan amelelerden ibr ameledir. Ve ( Bu ahlakından dolayı da ) kendisine mucahidlerin yarı ecri kadar mukafat vardır."

diğer bir hadis-i şerifte de şoyle buyrulmaktadır:

" Kocası ondan razı olduğu halde herhangi bir kadın olurse o cennete girmiştir."

devam edicek inşaallah

kaynak= Muslime Genc Şuuru - Dilara Yayınları