Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli 2019/2020 uretim sezonu ayciceği alım fiyatını acıkladı. Pakdemirli, % 40 yağ oranlı, % 9 rutubetli ve % 2-4 yabancı madde icerikli yağlık ayciceği tohumunun fiyatının 2019/2020 uretim sezonu icin 2.500 TL/ton olarak belirlendiğini duyurdu.

Yağlık ayciceği, Ulkemiz bitkisel yağ tuketiminde %75-80 seviyelerinde payı olan ve yuksek yağ oranı ile en onemli yağlı tohumlu bitki konumunda yer alıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile sektor temsilcilerinin bir suredir fiyat konusunda birlikte calışmalar yuruttuklerini dile getiren Bakan Pakdemirli, calışmalarının nihayete erdiğini soyledi.

Bakan Pakdemirli, Dunyadaki yağlık ayciceği uretimi ile dış piyasalardaki gelişmeler ve ic piyasa dinamiklerinin değerlendirilmesi neticesinde, % 40 yağ oranlı, % 9 rutubetli ve % 2-4 yabancı madde icerikli yağlık ayciceği tohumunun fiyatının 2019/2020 uretim sezonu icin 2.500 TL/ton olarak belirlendiğini duyurdu.

Ureticilerimizin acıklanan fiyata ilave olarak, Bakanlığımızca verilen ton başına 400 TL fark odemesi ve 92 TL mazot-gubre desteği ile birlikte toplam 492 TL daha kazanacaklarının altını cizen Bakan Pakdemirli, “Acıkladığımız bu fiyatın ayciceği ureticilerimiz, sanayicimiz ve sektorun tum birimleri icin hayırlı, uğurlu olmasını diliyor ve bol verimli, bereketli hasat temenni ediyorum” dedi.

TARİMPUSULASİ