Hadîs-i şerîfte (Din nasîhattir.) buyurulmuştur. Allahu teÂl hadîs-i kudsîde buyuruyor ki:
(Olumun geleceğini bildiği hÂlde sevinen, hesÂba cekileceğini bildiği hÂlde mal biriktirme hırsı ile yanıp tutuşan, yalnız başına mezara gireceğini bildiği hÂlde gulup oynıyan, dunyanın yok olacağını bildiği hÂlde dunyaya sımsıkı sarılan, Âhıreti bildiği hÂlde, dunya ile huzûr bulmaya calışan kimselere şaşılır.)
(Dili ilim sacıp gonlu ilimden uzak olan, dışını yıkadığı hÂlde gonlunu temizlemiyen, başkalarının kusûrlarını araştırıp kendi kusûrlarını gormiyen, Âhırette hesÂba cekileceğini bildiği hÂlde gulup eğlenenlere şaşılır.)
(İlim, amel ve ihlÂsında her gun biraz daha ileri gitmiyen zarardadır. Boyle kimsenin olmesi yaşamasından hayırlıdır. Bildiği ile amel edene bilmediğini oğretirim.)
(Ey insanoğlu, sizi namaz ile denedim, tembelsiniz. Dert ile denedim şikÂyetci olarak gordum. Eğer keremim erişmezse rahmete kavuşamazsınız. KanÂat edin rahmet bulun! Hasedi terk edin, huzûra kavuşun! Gıybeti terk edin Allah sevgisi gÂlip olsun!)
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Sana yazıklar olsun ey nefsim