Duanin GUcU...
Loise Redden Isimli, Cok Fakir Giyimli Bir Kadin, YUzUnde Bir HUzUnle, Manava Girer. DUkkan Sahibine MahCup Bir Sekilde Yaklasir.
Kocasinin Cok Hasta Oldugunu, Calisamaz Duruma DUstUgUnU Ve Yedi Cocugu Ile Birlikte AC Kaldiklarini Ve Yiyecege IhtiyaClari Oldugunu SOyler.
John Longhouse Isimli Manav Ona Ters Bir Sekilde Bakarak Derhal DUkkanini Terk Etmesini Ister. Kadin Ailesinin IhtiyaClarini DUsUnerek:
-"lUtfen Efendim" Der,"paramiz Olur Olmaz Getirip Borcumu Odeyecegim."
John Kendisine Bir Kredi ACamiyacagini CUnkU Onun Eski MUsterisi Olmadigini, Kendisinde Bir Hesabinin Bulunmadigini SOyler.
O Sirada DUkkanin Disinda Bekleyen Bir MUsteri Ikisinin Arasinda Devam Eden Bu Konusmayi Dinlemektedir.
ICeriye Girerek Johna Yaklasir Ve:
"ben O Kadinin Almak Istediklerine Kefilim" Der. "ailesinin Ihtiyaci Olan Seyleri Ona Ver."
Bunun Uzerine Manav Cok Isteksiz Bir Sekilde Kadina DOner Ve
"bir Alis-veris Listen Varmiydi" Diye Sorar.
Louise "evet Efendim" Der.
"tamam" Der Manav. "simdi Onu Terazinin Su Kefesine Koy, Onun Agirliginca Diger Kefeye Istediklerinden Koyacagim!"
Louise Bir An Duraklar, Sonra Basini OnUne Eger Ve Cantasini ACarak Uzerine Bir Seyler Karalanmis Bir Kagit ParCasini Cikartir Ve Manavin Kendisine GOsterdigi Kefeye Ozenle Birakirken Basi Hala One Egiktir.
Manavin Ve Diger MUsterinin GOzleri Terazinin Kefesine Dikilirken Hayretle BUyUmUstUr.
Manav MUsteriye DOnerek , Kisik Bir Sesle, "inanamiyorum." Der..
Inanilacak Gibi Degildir. MUsteri, Manava GUlerken Manav Coktan Diger Kefeye Eline GeCeni Doldurmaya Baslamistir Ama Nafile, Diger Kefeyi Yerinden Bile Kipirdatamamistir.
Terazinin Kefesi Artik Uzerindekileri Alamayacak Kadar Doldurdugunda Caresiz Hepsini Bir Torbaya Doldurarak Kadina Verir.
Saskinlikla Uzerinde Bir Seyler Ciziktirilmis Kagidi Eline Alir Ve Okur.
Bir De Bakar Ki Orda Bir Alis Veris Listesi Yoktur.
Sadece Bir Dua Yazilidir.
"allahim Neye Ihtiyacim Oldugunu Sen Bilirsin, Kendimi Senin Ellerine Teslim Ediyorum."
Manav Tas Gibi Bir Sessizlige BUrUnmUstUr.
Loise Kendisine TesekkUr Ederek DUkkandan Ayrilir. Musteri, John'un Eline Bir Elli Dolarlik Tutustururken, "her Kurusuna Degdi" Der.
Daha Sonra John Longhouse Terazisinin Kefelerinin Kirilmis Oldugunu GOrUr.
Bu Nedenle Duanin Ne Kadar Agir Cektigini Sadece Allah Bilir.
Dua, Bizim ICin HiCbir Bedeli, Masrafi Ve Karsiligi Olmayan, GUzel Bir Hediyedir...
Dilerseniz, Bu Hikayeyi Diger Insanlara Da Gonderiniz Ve Onlar Icin Dua Ediniz.
Gucunu Tahmin Bile Edemezsiniz!..
Dua , Dua, Dua..giyabinda Dua, IClice Dua...
Biz Degilmiyiz En Issiz Firtinalarda Dahi Sabirla Yanasan Dua Limanlarina...
Ve Bu Kutlu Limanda O ' Sevgililer Sevgilisine Yalvaran Biz Degilmiyiz...
Dua... Dua... Dua....
Ellerimizi ACalim Ve Kalpten Isteyelim Sevgililer Sevgilisinden... Askin Sahibinden Kaybettigimiz Askimizi Isteyelim...isteyelimki Versin...
Bilirizki O' Kullarini Korur Ve GOzetir Yeterki Kullari O'nu Ansin Ve Dua Etsin...
MUslUmanlarin Bu Zor GUnlerinde Dua Silahimizi Kusanalim
Duayi Bilirizki Iki Cesittir...hem Kavli Hemde Fiili Dua...
Bize Belki Rahmani Dua Daha Kolay Geliyor, Illaki Onsuz Olmuyor Lakin Artik Duanin Diger YUzUnU De Yani Fiili Duayi Da Kullanalim Ve Birseyler Yapalim...
Bir Dua Edelim...yUrekten Aminler Arasinda Bir Dua..
Sonra Yalvaralim O MUhUr Sahibine...
Ve O'ndan Yardim Isteyelim...
Bir Selam Verelim... Bir Salavat Getirelim...
Ve Ne Yaparsak Yapalim...allah ICin Yapalim Bir GUl Yetistirelim...
Bir Gece Olalim... Bir GUndUz Cagiralim...
Bir Kandil Yakalim...bir Mum Isigi Olalim...
Bir Bilal Olalim... Ve GOgsUmUzde Tas Yesertelim...
Bir SUmeyye Olalim... Ve Kalbimizde Agirlayalim.. Acimasiz Mizraklari...
Bir Filistin'li Olalim... Bir Tankin Altina Yatalim...
Bir CeCen Olalim... Sevdamiza Kosalim...ve OlUmU Sevelim...
Ve Biz MUslUman Oldugumuzu Unutmayalim!!!
Ve GUle Onun Kokusunu Veren Rab'be Biraz Daha Yaklasalim...
Allah TUm MUslUmanlari Bu Zor Imtihanda Basariya Ulastirsin Insaallah...
DUnya Bir Deniz Olsa Idi Islam Kayik, Dualarimiz Ise KUreklerimiz Olurdu Kutlu Limana Ulasmak ICin...