ABD'nin N. Caroline eyaletinde yaşayan Creighton Lovelace isimli papaz, kilisenin bahcesine "Kur'an kirlenmiştir, birlikte temizlik yapacağız" yazısı astırdı.
RUH hastası rahibin, verdiği vaazlarda da, "Muslumanlar'ın kitabı sacmalıklarla dolu" diye konuştuğu iddia ediliyor.
Creighton Lovelace adlı rahibe, "olum tehditleri alıyor" gerekcesiyle 2 koruma verildi. Son donemde bir hayli artan din duşmanlığı, Amerika'da had safhaya ulaştı. Gectiğimiz gunlerde Newsweek dergisi, "Guantanamo ussunde, Kur'an tuvalete atıldı" haberinden sonra yaşanan protesto gosterilerinde 21 kişi hayatını kaybetmişti. Bu olaydan birkac gun sonra, internet dunyasının en buyuk kitap satıcısı olan amazon. com'dan satılan bir Kur'an ilk sayfasında, "Muslumanlar'a olum" şeklinde bir yazı buyuk tartışmalara neden olmuştu.
BUYUK TEPKİ VAR
Bu iki olayın yarattığı gerginlik devam ederken, ABD'nin North Caroline eyaletindeki Danieltown Baptist Kilisesi'nin rahibi Creighton Lovelace, aşağılık bir olaya imza attı. Lovelace, kilisenin bahcesine, "Kur'an kirlenmiştir. En kısa zamanda temizlenmeli. Salı gunu gercekler ortaya cıkacak" şeklinde bir levha astırdı. ABD'de yaşayan Muslumanlar tarafından buyuk tepki alan bu levha konusunda, "Levha, Tanrının ve İncil'in sozlerini destekliyor. Bunu buraya koymaya karar verdiğimizde, tepkiler alacağımızı biliyorduk. Ancak ben doğru bildiğim yolda ilerleyeceğim" dedi.
'YALANLAR ACIĞA CIKTI'Onceki gun kalabalık bir topluluğa konuşan manyak rahip, "Muslumanlar'ın kitabı Kur'an sacmalıklarla dolu. Guantanamo'da yapılanlar doğruysa, buna kızmamak gerekir. İncil, Kur'an'ın icindeki yalanları acığa cıkartıyor. Bu da Muslumanlar'ı kızdırıyor" diye konuştu. Bu konuşmanın ardından olum tehditleri aldığını belirten insan gorunumlu rahibe, 2 koruma verildi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Birileri Bunlara Dur Diyecek Bunlara Ama Kim