Ne demektir bana Kur'an ve Hadisten başka hicbir şey lazım değildir goruşu..

Bu tuzakla kişi kendi nefsinin arkadaşı şeytanı bilmez mi en yakın sırdaşı ve danışmanı atadığını...

Bildiği Turkce kelimelere vukufiyeti ve duşunce sistematiğindeki mantık temayulunu kişinin din diye kendine inandırmasından daha korkunc ne olabilir ki!!...

Oyle ya oyle olunca artık goruşune uymayan her duşunce onun icin tu kaka!! ve sığınağı din budur! zihniyeti...

Bilmez mi kişi, meal adamın dil bilgisine vakıflığı ve kelime dağarcığına orantılı olarak anladığını anladığınca aktarmasıdır. Bana Kur'an yeter diyerek filancanın anlayışını kur'an diye hem kendine inandıracak ve de başkalarına da bu budur bundan gayrı doğru yoktur diyecek...

Cahilin cehlinden daha korkunc olan şey ilme ve alime olan inkarıdır...

Bir mesele sorulduğunda artık diyorlar; Kur'an'da var mı?.. Bu ne buyuk bir sacmalık!... Hadiste olsa, kabul edilmiyor, icma kabul edilmiyor... Peki bizzat Allah Teala'nın şu muhim emr-i serifi de neyin nesi oluyor o halde?

" Kim kendisine doğru yol besbelli olduktan sonra, peygamber'e muhalefet eder; yahud mu'minlerin yolundan başkasına uyup giderse, onu donduğu o yola bırakırız. " meÂlindeki, En-Nis suresi 115. ayetini ne yapacak boyle soru soranlar?...

Bir mesele araştırıldığında İslam'da var mıdır diye araştırılır. İslam, Kur'an'dakidir, Hadistekidir, icma-i ummettekidir... Hainliğinden hadisi, icmaı devre dışı bırakmaya calışanın kastını gormeyen zeka mı mezhebi alimi sorgulayacak?...

Birimize bir milyar dolar teklif edilse caddede on takla atarız ama Allah icin alnımızı secdeye koymak ki va'dedilen mukafatları almaya dunyada ki para mevki yetmez nedense biraz zor gelir... Konuşmak kolay tatbikat zor.. işte buradan bile anlaşılır ki bu işin icinde iş var, bir imtihan var...

Hangimiz 100 milyar dolar verseler uc saat tuvalet haric kameralar tarafından izlenilmeye hayır der, samimi cevap??.. E Allah'ın kameraları bizi her an gorup dururken ve teklif ifade ettiğimiz gibi yuksek iken neden filancanın yanında burnunu karıştırmayan ben veya falancanın yanında abes iş işlemeyen ben tek başıma kalınca nasıl bunu rahat rahat yapabiliyorum. Filancadan falancadan utandığım kadar Allah'tan utansam acaba neler değişirdi hayatımda...

Kızı sevdik veya oğlanı, adı anılınca tir tir titredik; buna aşk dedik neden Allah adı anılınca titremeyiz ve titreyene de deli, riyakar damgasını vururuz.

Mal caldık tenhada polis cevirdi korkudan yalvardık ben ettim sen etme diye eline ayağına duştuk; neden bir gunah işlediğimizde polisten korktuğumuz ve yalvardığımız kadar Allah'tan korkmadık ve O'na yalvarmadık!..

Midemize borcumuzu odeyemeyince veya imtihan iyi gecmeyince ağrı saplandı da namaz vakti gecince neden o ağrıyı aynı şiddette hissedemedik...

Kardeşimiz anamız babamız olunce ağladık da Cecenya'da, Afganistan'da; Irak'ta şehit birisinin veya Etiyopya( Habeşistan) da aclıktan olen birisinin adı gecince neden goz pınarlarımızdan iki damla gelmez oldu. Hani mu'minler bir cesedin azaları gibi idiler, azalardan biri rahatsız olunca sair azalar da rahatsız olurdu... Yoksa onlar başka bir diyarın mı mu'minleri idiler ...

Dilenci bize geldi eğildi ezildi buzuldu uc kuruş icin gonlumuz eridi uc kuruşu ona verdik, bildik ki onun kendini zillete sokması bizi vicdanen rahatsız etti de verdik veya off bi cekilip gitse başımdan durtusuyle verdik ama verdik...

Allah'tan istediklerimizi nasıl istediğimizi hic sorguladık mı? Nasıl dua ettiğimizi, O'ndan nasıl taleb ettiğimizi, dilencinin bizim yanımızda kıymeti yalvarması, nefsini zillete sokması idi. Biz Allah'a yoneldiğimizde Karun'un malı bizde imiş gibi, şunu ver bunu yap şoyle olsun burun havada sırt yukarda goğus dışarda gurur ve kibir abidesi gibi istedik ve vermeyince de rahatsız olduk vermemesinden...

Veya Allah aşkına gunun kac dakikası dua eder olduk.. O'na zilletimizi , kıymetsizliğimizi, Ancak O'nun kıymet vermesi ile bir şeye benzediğimizi kac kere O'na değil, kendimize itiraf eder olduk!?...

Neden neden neden bu sorular asli meselemiz değil asli meselemiz bize O'nun Kendini Kendi bildirdiğince Rasulunun bildirdiğince ashabının dediğince, kıymet verdiklerinin buyruklarınca anlamaya calışmak ve aktardıklarını yaşamak, yeri geldiğinde bir robot gibi; veya makina gibi ama yapmak yapmak..

Beş vakit namaz erkeklere şart helal kazanc durustluk, buyuk gunahlardan sakınmak, arada zikir..kadınlara ekstra ortu, tesettur, Buyrun size en kıymetli insan profili, yapana kıymeti verenin kıymetliliği yeter; yapmayan ise ancak lafını eder, omrunu zayi eder....

İslam su; insan balıktır...

İslamı kurtarmaya değil; İslamla kurtulmaya calışalım...

Soz uzar gider bu bir hal beyanıdır dileyen dilediği bakış acısıyla değerlendire; ama Allah icin insafı elden bırakmayalım lutfen....

Lakin yılmadan olene kadar musluman olmaya ve dini yaşamaya mecburuz. Bu gun gencliğin uzerine bir sel gelmiştir. O bu şu kavgası yapmak yerine kendi ic analizlerimizi tamamlayıp, kulluk borclarımızı odemekten başka hic bir mukellefiyeti kimse kimsenin uzerine yıkmasın