Hey sen?!
_Ben mi?
Evet sen. Ne icin yaşıyorsun?
_Kendim icin.
Onun icin mi yaratıldın?
_!!!?
Merhameti seviyor musun?
_Evet ama herkes merhametsiz.
İyiliği seviyor musun?
_Evet ama herkes kotu.
Hayrı seviyor musun?
_Evet ama herkes hayırsız.
Yardımseverliği seviyor musun?
_Evet ama herkes bencil.
Ahlakı seviyor musun?
_Evet ama herkes ahlaksız.
Edebi seviyor musun?
_Evet ama herkes hayasız.
Tecavuz, taciz, hırsızlık, şiddet olmasın istersin değil mi?
_Evet ama herkes tecavuzcu, tacizci, hırsız, hiddetli, ahlaksız, kotu!
Hayır kimse oyle değil. Evet diyerek sevdiğini soylediklerin başkalarını duşunen, ama dediklerin ise kendini duşunen. Kendi icin dunyaya geldiğini duşunenler ve başkalarının hayatını duşunmeyenler oyle.
_Haklısın ama kimseye yaranılmıyor.
Sen Allah icin mi birilerine yaranmak icin yaşıyorsun? Sevdiğin şeyleri Allah icin mi birilerine yaranmak icin mi yapıyorsun?
_Allah icin.
Kibirli, kindar, bencil, ahlaksız, hayasız insanlar kotuluğe hizmet eder ve kendini duşunur. Bir de iclerinde gosteriş meraklıları vardır, onlarda Allah icin değil, birilerine yaranmak ve ********* icin yaşarlar.
_Evet cok haklısın. Hic bu acıdan duşunmemiştim.
"Allah katında en değerli olanınız O’na itaatsizlikten en fazla sakınanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir, her şeyden haberdardır." (HucurÂt,13) değil mi? Başkaları icin yaşayan, ahlaklı, edepli, hayalı, iyi olan, kotuluğunu engelleyen, haksızlık etmeyen, yardımsever, hayırlı olan ve şukreden insanları Allah sever. Onun emir ve yasaklarına uyan insanlar ustundur. Yani bu insanlar Allah'a en cok itaatsizlikten sakınandır.
_Evet cok guzel konuştun. İnsanlara yaranmak icin değil Allah'ın rızası icin yaşamalıyız. Bu acıdan bakınca her şey rayına oturuyor aslında.
O zaman kendimiz icin değil başkaları icin var olduğumuzu unutmuyoruz artık ki, sevdiğimiz şeylerle ustun olalım ama dediğimiz kişilerden olmalıyım. Anlaştık mı?
_Evet anlaştık ..