Kaynak kuraan mucizeleri android programı

İNSAN MUCİZESİ

*insan vucudunun her milimetrekaresinde ince bir tasarım vardır mucizevi işlemler gercekleştiren hucreler, dokular, molekuller ve salgılar vardır.
amac insanın bedenindeki karmaşık yapıyı anlamak ve derince duşunmektir. okurken bedeninizde yolculuğa cıktığınızı duşunun.sizi akılalmaz surprizler beklemektedir. Kalbinizin icinde jenerator bulunduğunu, jenerator devreden cıktığında yedek jeneratorun devreye girdiğini goreceksiniz. İnce bağırsağınızdaki hucrelerin, onlerinden gecen yuzlerce farklı madde arasından demiri tanıyıp yakaladıklarına şahit olacaksınız. Baş bolgenizdeki hormon molekulunun, uzun bir yolculukla cok uzaktaki hedefine bobreğinize ulaştığını ve hucrelere ne yapmaları gerektiğini emrettiğini goreceksiniz.*yolculuk sırasında doğduğunuzdan beri "benim bedenim", "bana ait" diye sahip cıktığınız vucudunuzun icinde, derinizin her noktasında gercekleşen mucizevi olaylara şahit olacaksınız.İnsan bedeni, apayrı bir "alem", apayrı bir "şehirdir şehrin icinde ulaşım yolları, binalar, fabrikalar, en ustun teknolojilerden daha ustun teknolojik cihazlar, kendisinden beklenmeyecek şuur gosteren, hucre hormon salgı bezi gibi uzman elemanlar techizatlı askerler ve bircoğu mevcuttur. alem" yalnızca bedeninizin değildir. her insan, mucizevi "alem"e sahiptir. insanların vucutlarında kusursuz sistemler şuurlu trilyonlarca hucre karar mekanizmasına sahip salgı bezleri, ustun teknolojiye sahip organları vardır

*alemi duşunmek ve değerlendirmek onemlidir. duşunen ilk atar bedenindeki kalbindeki mukemmelliğini bilen ve kavrayan bir insana tesadufen bu ozellikleri kazanmıştır" diyerek evrimci masallar anlatılamaz insan, şuursuz atomların biraraya gelmesiyle oluşan hucrelerinin, tum bunları kendi kendilerine yapamayacağını bilecek ve hucrelerdeki aklın kime ait olduğunu bulacaktır. Kendisi et olan mide, etleri sindiren asitler salgılarken kendi kendisini sindirmemesi icin ozel bir sistemden haberdardır, eli kesildiğinde kanının pıhtılaşması icin en az 20 enzimin cok ozel bir planlama icinde harekete gecer, karışıklık ya da eksiklik olmaz bunların hicbiri evrimcilerin iddia ettikleri gibi zamanla oluşamaz duşunen bulacaktır.*duşunen insan bedeninin bir Yaratıcısı olduğunu kavrayacak ve Yaratıcısını tanımak yol kabul edecektir. Vucuttaki sistem var olan duzen ve her noktada sergilenen ustun tasarımı goren insan benzersiz guc sahibinin, ustun bir aklın insan bedenini yarattığını gorecektir. Ayet şoyle buyurmaktadır: Goklerde ve yerde ne varsa O`nundur. Şuphesiz Allah, ihtiyacı olmayan ovulmeye layık olandır. Gormedin mi, Allah, yerdekileri ve denizde onun emriyle akan gemileri, yararınıza verdi. Ve izni olmadıkca, goğu yerin ustune duşmekten alıkoyar. Şuphesiz Allah, insanlara şefkatli ve merhametlidir. Sizi diri tutan, sonra oldurecek, sonra da diriltecek olan O`dur. Gercekten insan pek nankordur. (Hac Suresi)

insan bedenindeki yaklaşık 100 trilyon hucrenin, salgı bezlerinin, organın, dokunun sahibi ve yaratıcısı ustun kudret sahibi Allah`tır. Allah insanı sahip olduğu tum parcalarla bir butun olarak yaratmıştır, kendisini bilmesi icin delillerini gostermiştir. Rabbimizin Kuran`da bildirdiği gibi;
Eğer Allah`ın nimetini saymaya kalksak onu sayamazsınız. Allah, bağışlayan ve esirgeyendir. (Nahl Suresi,) insan, Allah`ın nimetlerinin farkına varmalıdır. Yaşamını Allah`ı hoşnut edecek şekilde duzenlemeli; her sabah kendisine verilmiş olan gun ve bedenin, Allah`tan bir lutuf olduğunu bilmeli ve şukretmelidir. Bana ne oluyor ki, beni yaratana kulluk etmeyecekmişim? O`na donduruleceksiniz Ben, O`ndan başka ilahlar edinir miyim Rahman bana zarar dileyecek olsa, ne onların şefaati yarar sağlar, ne de onlar beni kurtarabilirler. (Yasin Suresi)