Kendi vatanımı savundum. Biz Rusları cağırmadık. Onlar gelip bizim vatanımızı işgal ettiler. Biz savaş istemedik, onlar gelip bizimle savaşmak istediler. Askerlerimizle savaşmak yerine cocuk, kadın ve yaşlı insanları oldurduler. Sizin, benim hakkımdaki hukmunuz ceza değil mukafattır. Allah'ın bana verdiği omru, O'nun yolunda ve kendi vatanıma harcadım. Her şey, Allah'ın elinde. O istediği zaman ben buradan cıkarım. Ben, once Allah'ın, sonra komutanım Cehar Dudayev'in askeriyim. Savaştığım icin asla pişman değilim."

İşte bu sozlerle Emperyalist Rusya'nın hakimleri karşısında cesurca kendini, mucadelesini ve halkını savunmuştu Salman Raduyev. Rusların acımasız saldırılarına karşı onurlu bir duruş sergilemişti butun Cecen halkı gibi. Cecen cihadı boyunca ruslara ağır kayıplar verdirdi emrindeki askerlerle birlikte. Bazen bir belediye başkanı, bazen vakarlı bir komutan, bazen bir damattı Salman. Dinine ve vatanına sadık bir evlattı. Ve Rabbi, O'nu da şehadetle mukafatlandırdı. Tıpkı kayınpederi Cahar Dudayev gibi. Geride mucadelesini bırakarak, bayrağı ardından gelen yiğitlere devrederek goc etti vuslata.

Aramızdan ayrılalı bugun tam 4 sene oldu. Lakin Kafkas dağları nice "Yalnızlar Kurt"lar doğurdu, besledi, buyuttu bağrında. Ve şimdi o yiğitler cağın en acımasız zalimlerine karşı destansı mucadelelerine devam ediyorlar. Nice Salmanlar, Şamiller, Caharlar bayrağı duşurmeden, topraklarının işgalci postallarından temizlenmesi icin cihadı devam ettiriyorlar.

Selman Raduyev aramızdan ayrılalı tam 4 yıl oldu. Ama onun yokluğunda Cecen Cihadı şehidlerin temiz kanlarıyla zafere doğru emin adımlarla ilerliyor.

Kudus Yolu olarak bu yiğit komutanın şehadetini sizlere hatırlatmayı kendimize bir borc bilerek, Salman Raduyev'e Allah'tan rahmet, Cecen Cihadına zaferler temenni ediyoruz.

Salman Raduyev'in Hayatı

"Yalnız kurt" olarak tanınan Salman Raduyev I. Rus-Cecen Savaşı'nın kazanılmasında etkin rol oynadı. Cecenistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Dudayev'in damadı olan Raduyev, bir sure Gudermes Belediye Başkanlığı gorevini yuruttu.

I. Cecen Savaşı sırasında, Cecen halkının ozgurluk mucadelesinin sembol isimlerinden oldu. 9 Ocak 1996 tarihinde Dağıstan'ın Kızılyar Kasabası'na bir baskın duzenleyerek buradaki Rus askerlerini rehin aldı. Raduyev ve beraberindekiler Rus guvenlik guclerinin kuşatmalarına rağmen ağır kayıplar vermeden Cecenistan'a dondu. Bu olayın ardından Rus Hukumeti Cecen direnişcilerle aynı masada oturarak ateşkes anlaşması imzalamayı kabul etti.

Raduyev, Mart 1996 tarihinde başından ağır yaralandı, bir gozunu ve kafatası kemiğinin bir bolumunu kaybetti. 13 Mart 2000'de ise Ruslar tarafından esir alındı. Omur boyu hapis cezasına carptırılan Raduyev, olmadık işkencelere maruz kaldı. Rusya'nın Permi bolgesinde gorduğu işkence sonucu ic kanama gecirerek şehid oldu.