Selamun aleykim arkadaşlar. Cevremde ve ozellikle tv kanallarında cok kullanılan ve beni cok rahatsız eden şirk kelimeleri kullanılmaktadır. Bu konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Sizinde cevrenizi uyarmanız islami konuda daha duyarlı bir toplum oluşturma adına inşaAllah hayırlı bir adım olur.
Şans,yaratmak ve ikisinin kombinesi olan şansımı kendim yarattım cumlesi, kadere isyan bunlar neden hep beni bulur cumlesi, inşaAllah kelimesini kullanmadan herhangi bir konuda yaparım, ederim ya da ben yaptım gibi kelimeler kullanmak nitekim inşaAllah kelimesiyle ilgili Efendiler Eefendisinin bir hadisesini anlatmam uygun olacaktır İnşaAllah.
Bir gun kafirlerin elebeaşları Ebu Cehil İki Cihanın Sultanı Peygamber Efendimiz s.a.v in kapısına dayanır ve ertesi gun tum insanların onunde sana sorular soracam cevaplarsan islamı sececem der, Efendimiz s.a.v cevaplarım buyurur. Nihayet zaman gelir ebu cehil ilk soruyu sorunca Hz Ebu bekir r.a cok sevinir cunku bu soruyu daha once kendisi peygamberimize sormuştur ve cevabını almıştır fakat s.a.v Efendimiz cevabı veremez ebu cehil kibirlenmeye dalgaya başlar ve 2. soruyu sorduğunda Hz. Omer r.a sevinir cunku bu soruyu Resullullah Efendimize sormuştur fakat Efendimiz s.a.v bu soruyada cevap veremez, Ebu cehil dalganın dozacını arttırır, son soruyu sorar Hz Ali r.a sevinir cunku o da bu soruyu Efendimize sormuş cevabını almıştır yine s.a.v Efendimiz cevap veremez ebu cehil kibir ve gurur icinde ayrılır ordan. Hz Ebu Eekir, Hz Ali , Hz Omer allah onlardan razı olsun, Efendiler Efendisinin yanına gelip Ya ResulAllah Anamız Babamız sana feda olsun bu sorulara sen onceden cevap vermiştin ne olduda Ebu cehile cevap veremedin. Ahmedi Mahmudu Muhammedi Mustafa s.a.v Efendimiz olayın farkındaydı neden cevap veremediğini biliyordu nedende şu idi: Ebu cehile yarın sorularına cevap veririm demeden once Rabbimizin iznini istememişti yani İnşaAllah kelimesini kullanmamaştı ki O kainatın efendisiydi Rabbimizin en sevgili kulu idi. Ama Rabbimiz ona bile vahiyleri bu durumdan dolayı gec indirmişti. Peki biz kimiz ki Rabbimizin iznini istemeden olayları kendimize bağlarız. Ha bazıları şunu diyecektir, lafın gelişi inşaAllah kelimesini kullanmıyoruz ya da olayları şansa bağlayıp yaratmak kelimesini kullanıyoruz, yoksa bizim kalbimiz temiz. Peygamber efendimizin kalbi temiz değilmiydi ki . Hayır arkadaşlar dil ikrar kalp tasdik edecek ve bizler ornek olacaz, insanları uyarıp bu kufre goturen kelimelerden Allahın izniyle uzaklaşacaz, uzaklaşmalarına vesile olacaz. Bu konuda duyarlı davrananlardan Allah razı olsun. Allahın rahmeti uzerinizde olsun.