Efendimiz [S.A.V.] buyuruyor:
1 — "Uzerime Salavat-ı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar, meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah [CC] affeder. Allah'ın affettiği kimse icin butun varlıklar rahmet okurlar."
2 — "Uzerime bir defacık Salavat-ı Şerife getiren kimse icin Allah TeÂl gorevli meleklere: Bu kulumun 3 gun icerisinde meydana gelen gunahlarını yazmayınız emrini verir."
3 — "Uzerime bin defa Salavat getiren kimseye Allah [CC] narı ile azab etmez."
4 — "Cibril bana: Ya Muhammed |S.A.V.| Sana senden once hicbir kimseye getirmediğim bir mujde ile geldim. Allah teÂl senin icin şoyle buyurdu:
Ummetinden kim ayakta iken uc defa Salavat getirirse, oturmadan once Allah [CC] onu bağışlar. Otururken uc defa getirirse kalkmadan Allah'ın affına mazhar olur" buyurunca efendimiz [S.A.V.] bu mujdeler uzerine şukur secdesine kapandı. "
5 — "Kim sabahları uzerime onar defa Salavat getirirse kırk senelik gunahı silinir."
6 — "Cuma gunu uzerime yuz defa Salavat getirenin seksen yıllık hatalarını Allah [CC] affeder."
7 — "Uzerime Cuma gunu veya gecesi yuz defa Salavat okuyan kimsenin yuz turlu haceti kabul edilir."
8 — "Bin defa uzerime Salavat getiren olmeden once cennetle mujdelenir."
9 — "Cebrail [A.S.] bana gelerek: Ey Allah'ın Resulu, senin uzerine Salavat getiren kimse icin yetmiş bin melek istiğfar getirir. " buyurdu.
10 — "Uzerime getirilen Salavat sırat uzerinde bir nurdur."
11 — "İnsanların bana en yakını uzerime en cok Salavat getirenidir."
12 — "Allah'ın yer yuzunde gezen melekleri vardır. Ummetimin uzerime getirdikleri Salatu selamları bana ulaştırırlar. Getirdikleri Salatu selam bana ulaşır ulaşmaz ben de onlar icin istiğfar ederim."
13 — "Uzerime Salavat getirenlere kıyamet gunu şefaatci olurum. Salavat getirmeyenden ise uzağım."
[Bu hadisler El-Mustadraf 2/283 terceme edildi.]
Kitaptan alıntıdır.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Salavat Getİrmenİn Fazİletlerİ