
NİSAN YAĞMURU İLE GELEN ŞİFÂ
Şifalı olan Rumi nisan yağmurları, Nisan ayinin 14 de başlar, Mayıs ayının 14 de biter.
Bu zaman icinde yağan yağmurlara “NîsÂn yağmuru” denir ve bir cok hastalığa deva olup bir cok faydası vardır.
* Yılanların zehiri, Balıkların incisi, Hatta bal arısının balı gibi pek cok harikulade nimet hep bu yağmurun suyundan oluşur.
* Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere devÂ, hastalılara şifÂdır.
* Sular icerisinde en saf su Nisan yağmurunun suyudur.
* Nisan yağmuru ile mayalanan yoğurt tutar. (Tecrube ile de sabittir)
* Nisan yağmurunda ıslanan yeni elbise curumez. Sac dokulmez. Hele okunan! Nisan yağmuru suyu, AllÂh’ın izniyle sar’a hastalığına şifÂ, Ruh hastalıklarına deva, Ağrıları gidericidir. Nisan Yağmurunun faydalı ve şifalı olduğuna dair hadisi şerifler vardır.

Nisan yağmuru hakkında Hadisi şerifler:
Peygamber Efendimizden (SallallÂhû Aleyhi ve Sellem) rivayet olundu ki;
“Cebrail (AleyhisselÂm) bana oyle bir ilac oğretti ki, o ilac sayesinde insanların doktorların ilacına hic ihtiyac kalmaz.
EshÂbı KirÂm o ilactan bizede haber ver Ya Rasûlullah dediler: Efendimiz (AleyhissalÂtu vesselÂm) "Nisan yağmurunu toplayınız .
Ona; 70 Ayetel Kursi,
70 FÂtiha-i Şerife,
70 defa İhlÂs-ı Şerif,
70 defa FelÂk,
70 defa NÂs Sûresini
70 defa tesbih duÂsını
"Subhanallahi vel hamdu lillÂhi ve l ilÂhe illellÂhu vallÂhu ekber. Ve l havle ve l kuvvete ill billÂhil aliyyil-azîm.”
Sonra yedi gun devamlı olarak sabah akşam birer bardak iciniz. Beni hak Peygamber olarak gonderen Cenabı Hakka yemin ederim ki,Cebrail bana dediki;Bu sudan icen kimsenin cesedinden , damarından, sinirinden, etlerinden o kimseye ağrı, acı veren rahatsızlığını Cenab-ı Hak giderir, O kimseye sıhhat ve afiyet verir.

Yine Başka bir Hadisi şerifte:
“Beni hak Peygamber olarak gonderen Allaha Yemin ederim ki, Cocuğu olmayan bir erkek, bu sudan hanımına icirse, Allahu TeÂla’nın izni ile Hanımı hamile kalır. Hanımının başı ağrıyan bir erkek bu sudan hanımına icirirse, bu su ona sıhhat icin yeterli olur. İcen kimsenin balgamını keser. Ruzgar ona zarar vermez. Cirkin haller kendisine isabet etmez. Bel ağrısından, karın ağrısından,şikayeti kalmaz.Alaca hastalığından korkmaz.goğus ağrısı cekmez.kalbine gelen vesvese (evham) gonlunden cıkar gider. Kendini cok beğenmek, haset, kibir, duşmanlık, gıybet ve koğuculuk (gibi manevi hastalıklar dahil), dunyada yaşayan her fani (gecici)olanlar icin Allahu TeÂla’nın izni ile fayda vericidir.” (tefsir-i Kebir.Kuran tefsiri)

Ayrıca, Kur'an-ı Kerim ve Ezan-ı Muhammedi okunurken, duşman korkusuyla karşılaşınca, yağmur yağarken ve zulme uğrayınca yapılan duÂlar kabul olunur (TeberÂnî

Hz.Enes (RadıyallÂhu Anh) anlatıyor :Resûlullah (SallallÂhû Aleyhi ve Sellem) ile birlikteyken , yağmur yağmıştı, hemen başını actı ve “Yağmur Rabbimin yeni yarattığı ve indirdiği Rahmettir” dedi.
Diğer bir rivayette ise, Resûlullah (SallallÂhû Aleyhi ve Sellem)‘in elbisesini actığı bildirilmiştir. (Muslim 2/615,Ebu Davud 5/3309)
Ebu Hureyre (RadıyallÂhu Anh) anlatıyor: Resûlullah (SallallÂhû Aleyhi ve Sellem) ve sahabeleri senenin ilk yağmuru yağdığında, gokteki ilk damlalara, (değmesi icin) başlarını acarlardı ve Resûlullah (SallallÂhû Aleyhi ve Sellem) Şoyle derdi: “Yağmur, rabbimizin en son, ve yeni yarattığı bir mahluktur ve bereketi en cok olandır.” (Ebu şeyh ,Ahlakun-Nebiyyi 823)
NOT: Nisan yağmurunu alma şekli: Kap yuksek bir yere konmalı, yağmur direk kaba dokulmeli, oluktan olmaz.
Unutmayalım Nisan ayının on dordunde başlar, Mayıs ayının on dordunde biter.

Alıntıdır
__________________