Konya'da bir mısır tarlasında 3 metre genişliğinde yaklaşık 10 metre derinliğinde oluşan obruk ciftcileri korkuttu.
Konya'da bir mısır tarlasında 3 metre genişliğinde yaklaşık 10 metre derinliğinde oluşan obruk ciftcileri korkuttu.
Edinilen bilgiye gore merkez Karatay ilcesi Koseali Yaylası'nda tarlasını sulamak icin 10 donumluk mısır tarlasına giden İbrahim Demirbaş, tarlasını suladığı sırada bir gurultu duydu. Gurultunun uzerine tarlayı dolaşan Demirbaş korkunc manzarayla karşılaştı. İlk etapta ne olduğunu anlamayan Demirbaş hemen diğer ciftci arkadaşlarına haber verdi. Olay yerine gelen koyluler neye uğradığını şaşırırken, telefonlar ile obruğu goruntuledi.
Tarla sahibi İbrahim Demirbaş, sulama esnasında bir gurultu duyduğunu belirterek, "Sabah saat 11.00 sıralarında sulama yaptığım esnada sanki gok gurlemesi gibi bir ses duydum. Daha sonra su sesi duydum ve gelip baktığımda obruk oluştuğunu gordum. Koyumuze cok yakın olduğu icin epey bir tedirginlik oluşturuyor" dedi.
Tedirgin olduklarını belirten koy halkından Numan Demirbaş, "Koyluler olarak bu konudan tedirginiz. Devletimizden bir yardım bekliyoruz. Koyumuz buraya cok yakın, sıkıntılar olabilir. Burada bu ilk oldu. Genişliği ve derinliği de epey var. Bundan sonra olmayacağı da belli değil" şeklinde konuştu.
tarımpusulası