Hollandalı psikolog Vander Hoven Kuran okumanın ve Allah kelimesinin tekrar edilmesinin hastalar ve normal insanlar uzerindeki etkisinin hakkındaki keşfinin anonsunu yaptı.Hollandalı profesor buluşunun eğitim ve araştırmalarla 3 yılı aşkın surede bircok hasta uzerinde uygulandığını bildirdi.
Profesorun Allah kelimesini duzgun bir şekilde soyleme eğitimi verdiği hastaların bazıları Musluman değildi ve diğerleri de Arapca konuşmuyordu; sonuc muhteşemdi. Ozellikle bu secilen hastalar ıstıraplı, huzunlu ve gergin kişilerdi.
Al Watan (gunluk bir Arap gazetesi sanırım) psikologun, Arapca okuyabilen Muslumanların ve duzenli olarak Kuran okuyan kilsilerin kendilerini psikolojik rahatsızlıklardan koruyabilecek kişiler olduğunu acıkladığını rapor etti.
Psikolog Allah kelimesinin her harfinin psikolojik rahatsızlıklara nasıl etki ettiğini acıkladı.
Psikolog Allah kelimesinin ilk harfinin soylendiğinde (A) solunum sisteminden geldiğini ve nefes alışını kontrol ettiğinin uzerine dikkati cekti.
Psikolog ikinci sessiz kelimenin (L) soylenişinin dil ile cene ust bolumu ile yapılan kısa duruşların ve bu durmaların ayni şekilde tekrarlanmasının rahatlama ve gevşemeye sebep olduğunu ekledi.
Bununla birlikte son kelimenin soylenişi (H) akciğerler ve kalp arasında bağlantı kurarak kalp atışlarını kontrol eder.
Araştırmada enteresan olan şey bu psikolog Musluman değil, fakat İslami bilimleri merak edip kutsal Kur’an’ın gizemlerini araştırıyor.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Hollandalı Profesor Allah'ın Gucunu Hastalar Uzerinde Farketti...