Evet konu başlığında da denildiği uzere şu Dunya denen gurbetten Ebedî kalacağımız yurdumuza gitmeye hazır mıyız?
Sağlık camiasından cok değer verdiğim bir Dr. Arkadaşımın hastalarına bir telkinini hep gelir aklıma..
Umutsuz vaka denilen hastalarının yakınlarına der ki; Ne kadar yaşar onu ben bilemem.
Olum elbette hasta olana daha yakındır ama kimin, kimden once oleceğini yalnız ALLAH bilir...
Gunumuz olan şu Ahir Zamanda yaşanan bu acıların, sapıklıkların, sapkınlıkların, mezalimlerin en buyuk sebebi olumu unutmamız ve aklımıza getirmediğimizdendir hep..
Bir Acem şairinin dediği gibi; Şu fani hayatta en ADÎL olan şey olumdur, "Aynı haşmetle vurur şahı, fakiri."
Evet... Hayat; hep kakara kikiriden ibaret değil. Yine en onemli Kılavuzumuz, Efendimiz'in (sav) sozune kulak verelim; “hic olmeyecek gibi dunya icin, yarın olecekmiş gibi ahiret icin calış” kıstasını hayatımıza uyarlayalım. Ve azgınlıkta ileri gittiğimizde nefsimize “Lezzetleri acılaştıran olumu cok zikrediniz" buyruğundaki gibi zulmedelim..
Şu aşağıda yazılan Hz.Yakup ve Hz.Azrail kıssası da ibrettir anlamak isteyene...

Bir gun Hz.Azrail (a.s.), Hz.Yakup (a.s.)’u ziyarete gelir ve aralarında şoyle
bir konuşma gecer:
Hz. Yakup:
- Ey olum meleği, ziyaret icin mi, yoksa canımı almak icin mi
geldin?
Hz. Azrail:
- Ziyaret icin
Hz. Yakup:
- Senden bir talebim var
- Nedir o?
- Ecelim yaklaştığı ve canımı almak istediğin zaman bana onceden
bildirmendir.
- Peki! Sana iki veya uc haberci gonderirim.
Bundan bir zaman sonra Hz. Yakup’un eceli yaklaştı. Olum meleği
gene geldi. Hz. Yakup sordu:
- Ziyaret maksadıyla mı geldin, yoksa canımı almak icin mi?
Olum meleği:
- Canını almak icin!
Hz. Yakup:
- Hani ya, sen bana onceden haber verecektin, iki veya uc haberci
gonderecektin?
Olum meleği:
- Ben dediğimi yaptım:
1- Sacların onceden siyah idi, beyazlaştı.
2- Vucudun onceden kuvvetli idi, sonra kuvvetten duştu.
3- Endamın onceden dik idi, şimdi kamburlaştı.
Ey Yakup, işte bu
uc şey, olumden once insan oğluna benim gonderdiğim
habercilerimdir.
[İmam-ı Gazali, İlahi Nizam]
Sağlık camiasından cok değer verdiğim bir Dr. Arkadaşımın hastalarına bir telkinini hep gelir aklıma..
Umutsuz vaka denilen hastalarının yakınlarına der ki; Ne kadar yaşar onu ben bilemem.
Olum elbette hasta olana daha yakındır ama kimin, kimden once oleceğini yalnız ALLAH bilir...
Gunumuz olan şu Ahir Zamanda yaşanan bu acıların, sapıklıkların, sapkınlıkların, mezalimlerin en buyuk sebebi olumu unutmamız ve aklımıza getirmediğimizdendir hep..
Bir Acem şairinin dediği gibi; Şu fani hayatta en ADÎL olan şey olumdur, "Aynı haşmetle vurur şahı, fakiri."
Evet... Hayat; hep kakara kikiriden ibaret değil. Yine en onemli Kılavuzumuz, Efendimiz'in (sav) sozune kulak verelim; “hic olmeyecek gibi dunya icin, yarın olecekmiş gibi ahiret icin calış” kıstasını hayatımıza uyarlayalım. Ve azgınlıkta ileri gittiğimizde nefsimize “Lezzetleri acılaştıran olumu cok zikrediniz" buyruğundaki gibi zulmedelim..
Şu aşağıda yazılan Hz.Yakup ve Hz.Azrail kıssası da ibrettir anlamak isteyene...

Bir gun Hz.Azrail (a.s.), Hz.Yakup (a.s.)’u ziyarete gelir ve aralarında şoyle
bir konuşma gecer:
Hz. Yakup:
- Ey olum meleği, ziyaret icin mi, yoksa canımı almak icin mi
geldin?
Hz. Azrail:
- Ziyaret icin
Hz. Yakup:
- Senden bir talebim var
- Nedir o?
- Ecelim yaklaştığı ve canımı almak istediğin zaman bana onceden
bildirmendir.
- Peki! Sana iki veya uc haberci gonderirim.
Bundan bir zaman sonra Hz. Yakup’un eceli yaklaştı. Olum meleği
gene geldi. Hz. Yakup sordu:
- Ziyaret maksadıyla mı geldin, yoksa canımı almak icin mi?
Olum meleği:
- Canını almak icin!
Hz. Yakup:
- Hani ya, sen bana onceden haber verecektin, iki veya uc haberci
gonderecektin?
Olum meleği:
- Ben dediğimi yaptım:
1- Sacların onceden siyah idi, beyazlaştı.
2- Vucudun onceden kuvvetli idi, sonra kuvvetten duştu.
3- Endamın onceden dik idi, şimdi kamburlaştı.
Ey Yakup, işte bu
uc şey, olumden once insan oğluna benim gonderdiğim
habercilerimdir.
[İmam-ı Gazali, İlahi Nizam]