Tokat'ın Niksar ilcesinde dut ağacının govdesinin icinde buyuyen cam fidanı gorenleri hayrete duşurdu.

Niksar'da Cengelli Mahallesinde İbrahim Dizlek'e ait bahcenin icerisinde bulunan bir ağac gorenleri hayretler icinde bıraktı. Yaklaşık 50 yıllık dut ağacının icinden cıkan cam fidanı bu ilginc ozelliğiyle dikkat cekti. Cam fidanının aşılama yontemiyle değil, dut ağacının govdesinin ortasında buyumeye devam ettiği oğrenildi.

Ağacın bulunduğu bahcenin sahibi İbrahim Dizlek, dut ağacının govdesinden cıkan cam ağacını birkac yıl evvel fark ettiklerini belirterek, "Dut ağacının govdesinin icerisinde cam fidanının olduğunu gordum, dokunmadım ama sonra sokup almayı duşundum. Daha sonra dedim ya dut ağacını cam yer yada cam ağacını dut yer diye, burada dursun dedim ve oylece buyudu" dedi.

İbrahim Dizlek herhangi bir aşılama yapmadıklarını ve fidanın kendiliğinden buyuduğunu de belirterek, "Aşılama değil kendisi bitmiş ve buyumuş, muhtemelen bir hayvan getirdi. Buyuk bir ihtimal sincaplar tohumu getirip buraya koydu yada duşurduler, daha sonrada orada kaldı ve buyudu duşunuyorum. Bizde ellemedik burada buyudu. Mahalleden pek bilen yok, kimseye de bir şey soylemedik, oğrenenler gelip şaşkınlıkla bakıyorlar" diye konuştu.

Dizlek ayrıca dut ağacını ve cam fidanını koruyacağını da soyleyerek, "Ne dut ağacını nede govdesinde buyuyen cam fidanını kesmeyi duşunmuyorum, etrafını temizliyorum, durduğu kadar duracak ne zaman kurursa o zamana kadar buyusun" dedi.

Kaynak: İHA