Mersin 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Davut D., tanıklar ve taraf avukatları katıldı. Duruşmaya ayrıca Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi de mudahil oldu.
Tutuklu yargılanan Davut D., mahkemedeki ifadesinde, eski eşiyle ailesinin vasıtasıyla 2006 yılında tanıştığını ve 2007 yılında da evlendiklerini soyledi. Birbirlerini severek evlendiklerini belirten Davut D., "O gunden olayın olduğu gune kadar eski eşime ne bir şiddet uyguladım ne de bir kavgamız oldu. Tek sorunumuz cocuğumuzun olmamasıydı. Bazen o yuzden aramızda sorunlar cıkıyordu ama onun dışında bir şey yoktu. Benim ona karşı gizli saklı yaptığım bir şey yoktu. Ancak 2010 yılından bu yana eski eşimin benim dışında bir ilişkisi olduğunu oğrendim. Bunu da tabi 1-2 yıl once oğrendim. Bundan dolayı boşanma davası actım ve boşandık" diye konuştu.
[h=3]"Keşke vazgececek kadar sevseydim"[/h] Eski eşinin kendisinden ne istediyse aldığını soyleyen sanık, "Tek sucum onu fazla sevmemdi. Keşke vazgececek kadar sevseydim. Olayın olduğu gun de yine eski eşimi, ilişkisi olduğu erkekle gordum. Bu beni iyice duygusal cokuntuye soktu. Yolda aracla giderken bir kez daha karşılaştık ama bir kere konuşmak istedim. O da 'beni takip et' deyince takibe başladım ama aracıyla bana carptı. İkimiz de direksiyon hakimiyetini kaybettik ve kaza yaptık. Daha sonra bana hakaretler edince gozum dondu ve silahla vurdum. Kac el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Şoktaydım ve kendimi kaybetmiştim. Olay yerinden kacmadım, yuruyerek gittim. Zaten kendim teslim oldum. Olayı inkar etmiyorum, cinayeti işledim. Delil falan karartmadım. Bir anlık ofkeme yenik duştum. Yoksa benim kimseyi oldurmeye niyetim yoktu" ifadelerini kullandı.
Muşteki avukatları da artık kadın cinayetlerinin son bulmasını isteyerek, sanığın en ağır cezayı almasını istedi.
[h=3]Muebbet hapis cezası istendi[/h] İddia makamı da sanığın tutukluluk halinin devam etmesini talep ederek, muebbet hapis cezası verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması icin duruşmayı 19 Kasım 2019 tarihine erteledi.
[h=3]Olayın gecmişi[/h] 14 Şubat gecesi merkez Yenişehir ilcesi Menteş Mahallesi İstemihan Talay Bulvarı uzerinde meydana gelen olayda, Camlıbel Kız Meslek Lisesi Mudur Yardımcısı Kubra Aşkın, aracıyla seyir halindeyken kendisini takip eden eski kocası Davut D. tarafından aracla onu kesildikten sonra tabanca ile vurularak oldurulmuştu. Olaydan sonra kacan cinayet zanlısı ise daha sonra polise teslim olmuştu.
Koray Unlu