Galatasaray, Super Lig'in 4. haftasında sahasında oynayacağı Kasımpaşa macının hazırlıklarını bugun basına acık yaptığı antrenmanla surdurdu. İdman oncesi sarı-kırmızılıların yeni transferi Rademel Falcao, acıklamalarda bulundu. Galatasaray'dan ilk teklifi haziran ayında aldığını ifade eden Kolombiyalı, "İlk konuşulmaya başlandığından itibaren inanılmaz pozitiftim. Turkiye'nin en iyi takımı olduğunu biliyordum. Fatih Terim faktoru cok onemliydi. Cok onemli bir hocayla calışacaktım. Taraftarlar aynı şekilde. Onlarla beraber bu formayı giymek, onları mutlu edebilmek duygusu beni cok heyecanlandırdı. İlk duyduğumdan beri Galatasaray teklifine pozitiftim" şeklinde konuştu.
"Başka ulkelerden teklifler vardı"
Avrupa'da başka ulkelerden de teklif aldığını dile getiren Falcao, "Turkiye'de başka bir takımdan teklif almadım. Amerika'dan teklif geldi. Galatasaray'ı secmemde en buyuk sebeplerden biri Turkiye'nin en iyi takımı olması ve Avrupa'da soz sahibi olması. Avrupa'daki projeleri. Benim icin Şampiyonlar Ligi'nde oynamak, Avrupa'da belirli yerlere gelmek, başarı elde etmek cok onemli. Monaco ile bunu yarı final oynayarak başardık. Galatasaray'da cok iyi bir kadro var. Kaliteli oyunculara sahibiz. Cok onemli bir teknik direktorumuz var. Bu coşkulu taraftarla beraber Avrupa'da cok iyi işler yapabiliriz. Bunların hepsi bir araya gelince Galatasaray tercihim daha da kolaylaştı" dedi.
"Mukemmel bir karşılama oldu"
Havaalanında kendisi icin yapılan karşılama torenine de değinen başarılı futbolcu, "İnanılmaz bir karşılama oldu. Galatasaray taraftarına bir kez daha teşekkur ediyorum. Mukemmel bir karşılamaydı ama bunu tahmin ediyordum. Daha once Galatasaray taraftarını seyretme imkanım oldu. Daha once yolu buradan gecmiş insanlarla konuştum. Galatasaray taraftarı ve İstanbul'la ilgili hep olumlu şeyler soylediler. Ailemle geldim, tek gelmek istemedim.
Bu guzel anı hem eşim hem cocuklarım yaşasın istedim. Benim icin unutulmaz bir andı. İstanbul'la ilgili hep olumlu şeyler konuşulmuştu. Konuştuğum insanlar İstanbul'la ilgili ovguler yağdırdı. Geldiğim gunden beri bunu goruyorum. Turk halkı da Guney Amerikalılar gibi sıcakkanlılar. Cok tutkulu yaşıyorlar. Bana gosterilen ilgiden bunu goruyorum. Adaptasyon surecinde bunları bir araya getirince cok daha cabuk gercekleşecektir" şeklinde konuştu.
"Hoca şans verirse oynarım"
Kasımpaşa mucadelesinde hazır olup olmadığının sorulması uzerine ise Falcao, şunları soyledi:
"Bu hafta cok iyi antrenmanlar gecirdim. Fizik olarak kendimi iyi hissediyorum. Monaco'da da antrenmanlarımı yapıyordum. Burada da yapmaya devam ettim. Son karar Fatih hocanın. Hoca şans verirse tabii ki oynayabilirim."
"Galatasaray taraftarları en guzel şeyleri hak ediyor"
Sarı-kırmızılı taraftarların en başından beri kendisine cok destek verdiğini de sozlerine ekleyen tecrubeli oyuncu, "Şu an uzerime duşen bu formayı en iyi şekilde terletmek. Gollerimle beraber taraftarı mutlu etmek istiyorum. Transfer surecinde de hep benim yanımdalardı. Attıkları mesajlarla hep destek verdiler. Galatasaray taraftarları en guzel şeyleri hak ediyorlar. Turk futbolu da daha iyi şeyler hak ediyor, cok potansiyelli oyuncuları olduğunu duşunuyorum. Buyuk bir potansiyel var. Vereceğim destekle once Galatasaray taraftarını mutlu edeceğim, ondan sonra elimden geldiği kadarıyla Turk futbolu icin de bir şey yapma şansım olur" diye konuştu.
Falcao, son olarak Kasımpaşa macında taraftarın istediği takdirde uclu cektirebileceğini soyledi. Ote yandan yıldız isim acıklamasının oncesinde basın mensupları ile Turkce selamlaştı.
Uygar Aydın