Olay, Samsun'un İlkadım ilcesi Kokcuoğlu Mahallesi'nde saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, Şahin O.(46), yanında 7 yaşındaki oğlu ile birlikte, boşandığı eşi Ozgecan Y.'nin (27) evine gitti. Genc kadının boşandığı eşine kapıyı acmaması uzerine iddiaya gore Şahin O., tabancasını 7 yaşındaki oğlunun kafasına dayayarak boşandığı eşinin evin kapısını acmasını sağladı ve iceri girip hem eşini hem de 7 yaşındaki oğlu ile 2 yaşındaki kızını silahlı rehin aldı. Komşuların ihbarı uzerine İlkadım İlce Emniyet Mudurluğune bağlı devriye ekipleri kısa surede olayın meydana geldiği 5. kattaki dairenin onune geldi. Polis ekipleri evin icinde bir el silah sesi duymaları uzerine silahlarını cekerek evin kapısını kırıp iceri girerek elinde silah bulunan ve eski eşi ile 2 cocuğunu rehin alan Şahin O.'ye tabancayla ateş acarak etkisiz hale getirdiler. Sağ dizinden ve sol elinden yaralanan Şahin O., 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis olay yerinde 1 adet 7.65 mm caplı ruhsatsız tabanca ele gecirdi. Ayrıca, Şahin O.'nun uzerinde yapılan aramada ise 1 kutu mermi elde edildi. Şahin O.'nun daha once tapuda memur olarak calıştığı, eşini bıcakladığı, bu yuzden cezaevine girip cıktığı ve memurluktan ihrac edildiği ileri suruldu. Ozgecan Y.'nin şuan 2 yaşında olan kızına hamileyken eşinden boşandığı oğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.