BARTIN'ın Kozcağız beldesinde Muyesser Acıbal, tohumunu komşusundan alıp ektiği Cin salatalıkları 1 metre uzunluğa, 30 kilo ağırlığa ulaşınca paniğe kapıldı.
BARTIN'ın Kozcağız beldesinde Muyesser Acıbal, tohumunu komşusundan alıp ektiği Cin salatalıkları 1 metre uzunluğa, 30 kilo ağırlığa ulaşınca paniğe kapıldı. Muyesser Acıbal, her gecen gun daha da buyuyen salatıkları kokunden sokup, sebzeleri komşularına dağıttı.
Kozcağız beldesi Ahmetler Mahallesi'nde yaşayan Muyesser Acıbal (63), gecen yıl komşusunun İzmir'den bir Cinli vatandaştan aldığı Cin salatalığı tohumlarını bu yıl bahcesine ekti. Bir sure sonra filizlenen salatalıklar, toplam 6 urun verdi. Salatalıklar her gecen gun buyuyunce Muyesser Acıbal, endişeye kapıldı. Muyesser Acıbal, dev salatalıkları kokunden sokup, sebzeleri komşularına ve arkadaşlarına dağıttı, fotoğraflarını cekerek, Tarım ve Orman İl Mudurluğu'ne gonderdi. Mudurluk yetkilileri, sebzenin salatalığın bir turu olduğunu, eğer kesilmeseydi, daha da buyuyebileceğini bildirdi. En buyuğu 1 metre uzunluğunda ve 30 kilo ağırlığındaki Cin salatalığını goren mahalle sakinleri de gozlerine inanamadı.

İzmir'de bir işletmede calışan Cinlilerin komşusuna bu tohumları verdiğini, kendisinin de merak edip tohumları bahcesine ektiğini soyleyen Muyesser Acıbal, "Bana gecen sene bir arkadaşım verdi. Ben de tohumları bahceye ektim. Sonra bağ atmaya başladı, ben de bağını yukarıya doğru bağladım. Daha sonra dokulmeye başladı, sonra buyuk, uzun bir şey ortaya cıktı. Ben de bunu yemekten korktum, komşularıma ve arkadaşlarıma dağıttım. Sonra komşumuz bu sebzenin fotoğrafını cekti, İzmir'deki Cinlilere gonderdi. Onlar da bize bunu yiyebilirsiniz dediler. İlk başlarda cok korktum. Eğer bunu koparmasaydım, daha buyuyecekti. Cunku her gun santim santim buyuyordu. Ben de bunu fark ediyordum. Kesinlikle ben yemem, bizim ağzımız bunlara alışkın değil, artık onumuzdeki yıl da ekmem" dedi.

DHA