TARİŞ İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Soke ziyaretinde İncirin bu yıl altın cağını yaşadığını soyledi.
TARİŞ İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, Soke ziyaretinde İncirin bu yıl altın cağını yaşadığını soyledi.
TARİŞ İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, incir alım sezonu nedeniyle birliğe bağlı kooperatiflere ziyaretler gercekleştiriyor. Birlik başkanı Bircan, bu ziyaretlerinden birini de Soke İndir Kooperatifine yaptı. Soke Tariş incir Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene ile bir araya gelen İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, yeni sezon hakkında değerlendirmelerde de bulundu.

Bu yıl incir ureticisinin yuzunun gulduğunu belirten Bircan, fiyatların ciftcinin para kazanacağı duzeyde olduğunu ifade etti. Bircan, yaptığı acıklamada; "Bu yıl incirde her şey istediğimiz gibi gitti. Hava şartları incirin sevdiği koşullardaydı. Gectiğimiz yıl maalesef bazı bolgelerde 5-6 defa yağan yağmurlar sonucu incir ureticisi sorunlarla karşılaştı. Gecen yıla gore urunlerimiz Bu yıl cok kaliteli. Sezonu değerlendirecek olursak 13 kooperatifimizde de incir alımları başladı. Ortaklarımız genel anlamda şu andaki durumdan oldukca memnun. Tariş incir Birliği olarak biz goreve geldiğimizde 4 yıl oncesinde 51-55 incir fiyatı 5 liraydı. Şu anda neredeyse 4-5 katı artış ile fiyat 19 lira seviyesine geldi. Biz goreve gelmeden once ortaklarımızı ezdirmeyeceğimizi ifade ettik ve ezdirmediğimizi duşunuyorum. Her sene enflasyona gore bir artış yaparak, duzgun bir strateji yuruterek ortaklarımızın alın terini değerlendirdik. Bu yıl incir uretimimizin yuzunu fazlasıyla guldurdu. Amacımız ortaklarımızı memnun edebilmek" dedi.

"İncir altın cağını yaşıyor"

Mustafa Bircan'ın ardından konuşan ev sahibi Soke TARİŞ İncir Kooperatifi Başkanı Yusuf Ene ise, yaptığı değerlendirmede; "Oncelikle İncir Birliği Başkanımız Mustafa Bircan'a ziyaretinden dolayı teşekkur ediyorum. İncirimiz bu yıl Altın Cağını yaşıyor. Gectiğimiz yıl maalesef yağmurlardan dolayı cok kaliteli urunler alamamakta birlik olarak ureticimizi mağdur etmemek adına calışmalar yapmıştık. Tum ciftcilerimize bereketli bir sezon ve kazanc diliyorum" ifadelerini kullandı.

İHA