O sıkıntılı cilehanenin Ashab-ı Kehf mağarasına cevrilmesi
…Gizli munafıkların aleyhimizde desiselerle bizi cezalandırmaya calışmaları ve benim zehirli hastalığımdan dolayı beni de hastahaneye resmî emirle mecbur etmek endişesi bizi sıkarken, birden inayet-i İlÂhiye imdada geldi. Mubarek kardeşlerimin halis duÂlarıyla zehirin tehlikesi gecmiş ve o merhum şehidin [Hafız Ali], kuvvetli emarelerle, kabrinde Nurlarla meşgul olması ve sual meleklerine Nurlarla cevap vermesi; ve onun bedeline ve onun sisteminde Nurlara calışacak Denizli kahramanı Hasan Feyzi (rahmetullahi aleyh) ve arkadaşları perde altında tesirli bir surette hizmetler ve duşmanlarımızın dahi, mahpusların birden Nurlarla ıslÂh olmaları cihetinde, hapisten cıkmamıza taraftar olması ve Ashab-ı Kehf misillu Nur Şakirdleri o sıkıntılı cilehaneyi Ashab-ı Kehf ve eski zaman ehl-i riyÂzÂtının mağaralarına cevirmesi ve istirahat-i kalple Nurların neşrine ve yazmasına sa’yleriyle, inayet-i Rabbaniyenin imdadımıza yetiştiğini ispat etti.
Hem kalbime geldi ki: Madem İmam-ı A’zam gibi eazım-ı muctehidîn hapis cekmiş ve İmam-ı Ahmed ibni Hanbel gibi bir mucahid-i ekber, Kur’Ân’ın bir tek meselesi icin hapiste pek cok azap verilmiş ve şekva etmeyerek kemal-i sabırla sebat edip o meselelerde sukût etmemiş. Ve pek cok imamlar ve allÂmeler, sizlerden pek cok ziyade azap verildiği halde, kemal-i sabır icinde şukredip sarsılmamışlar. Elbette sizler, Kur’Ân’ın muteaddit hakikatleri icin pek buyuk sevap ve kazanc aldığınız halde pek az zahmet cektiğinize binler teşekkur etmek borcunuzdur.
Lem’alar, Yirmi Altıncı Lem’a, On Altıncı Rica, s. 398
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Risale-i Nur’dan Cezaevi Mektupları - 85