Nurlarda tam bir teselli ve kuvvetli bir iman var

(Dunden devam)

Birincisi: Benim ve Nurların gizli duşmanlarımız, benim istemediğim halde hakkımdaki teveccuh-u ammeyi kırmakla Nurun futuhatına set cekilir diye, bazı safdil resmî memurları kandırıp, şahsımı millet nazarında curutmek fikriyle, ihanetkÂrÂne boyle muameleye sevk etmişler. Buna karşı inayet-i İlÂhiye, Nurların iman hizmetine mukabil, bir ikram olarak, o bir tek adamın ihanetine bedel bu yuz adama bak, hizmetinizi takdirle şefkatkÂrÂne, acıyarak, alÂkadarÂne sizi istikbal ve teşyi ediyorlar. Hatta, ikinci gun, ben mustantık dairesinde muddeiumumun suallerine cevap verirken, hukumet avlusunda, mahkeme pencerelerine karşı bin kadar ahali kemal-i alÂka ile toplanıp lisan-ı hal ile “Bunları sıkmayınız” dediklerini, vaziyetleriyle ifade ediyorlar gibi gorunduler. Polisler onları dağıtamıyordular.

Kalbime ihtar edildi ki: Bu ahali, bu tehlikeli asırda tam bir teselli ve sondurulmez bir nur ve kuvvetli bir iman ve saadet-i bÂkiyeye bir doğru mujde istiyorlar ve fıtraten arıyorlar ve Nur Risalelerinde aradıkları bulunuyor diye işitmişler ki, benim ehemmiyetsiz şahsıma, imana bir parca hizmetkÂrlığım icin, haddimden cok ziyade iltifat gosteriyorlar.

(Devamı var)

Lem’alar, 26. Lem’a, On Beşinci Rica, s. 393