Nasıl ki AsÂ-yı Mûsa Risalesi tabiatta boğulanları dalÂletten kurtarıyor ve bu zamanda herkese, hususan şupheye ve inkÂra duşenlere lÂzımdır ve tiryaktır.
Oyle de, Zulfikar, ehl-i imana ve ehl-i ilme ve bilhassa hafızlara elzemdir. Her bir hafız-ı Kur’Ân, bu mecmuaya bu zamanda şiddetle ihtiyacı var. Kur’Ân’ın kırk vecihle i’cazını beyan eden bu eser, her hafızın elinde bulunmalı.

Emirdağ LÂhikası, s. 211

***

Kanaatim geliyor ki; bu sıralarda biz, Zulfikar’ı ve AsÂ-yı Mûsa’yı pek cok teksir etmeye mecbur olduğumuz hengÂmda ve temiz olmayan matbaacılar dahi cekinmeleri aynı zamanda bu acib makine kolayca elimize verilmesi, o iki mecmuanın makbuliyetine bir işaret-i gaybiye ve inayet-i İlÂhiyenin bir harika ikramıdır ve Nurların kerametidir.

Emirdağ LÂhikası, s. 211

***

Isparta’da hem mekteplerde, hem camilerde din lehindeki icraatlar, Zulfikar’ın manevî futuhatı sayılabilir.

Emirdağ LÂhikası, s. 225

***

Zulfikar’ın makineyle hitama yaklaşması, Nurcular, belki butun memleket icin bir saadettir. Bu saadeti elden kacırmamak icin, ne kadar ihtiyatlı tedbirler varsa yaparsınız. Eğer, farz-ı muhal olarak –inşaallah olmaz– Âyetu’l-Kubra’ya yapılan tecavuz gibi bir arama olsa, butun nushalar tecavuze maruz kalmasın. Gerci şimdi tecavuz etmezler ve edemezler; belki musalÂhaya calışıyorlar. Fakat gizli zındıklar, kendilerini istikbalin lÂnetinden kurtarmak icin elbette bahaneler arıyorlar ve hukum ellerinde bulunanları aldatıyorlar. Onun icin, hıfz ve inayet-i İlÂhiyeye tam itimad ederek ihtiyat edilmeli. İnşaallah Zulfikar kendini tecavuzden muhafaza edecek ve mutecavizlerin başını dağıtacak veya imana getirecek.

Emirdağ LÂhikası, s. 226

LÛ*GAT*CE:

elzem: En luzumlu, cok luzumlu.

hıfz ve inayet-i İlÂhiye: Allah’ın yardım ve koruması.

hitam: Son.

i’caz: Mu’cizelik.

musalÂha: Sulh, barış.

teksir: Coğaltma.
__________________