Nasıl ki AsÂ-yı Mûsa Risalesi tabiatta boğulanları dalÂletten kurtarıyor ve bu zamanda herkese, hususan şupheye ve inkÂra duşenlere lÂzımdır ve tiryaktır.
Oyle de, Zulfikar, ehl-i imana ve ehl-i ilme ve bilhassa hafızlara elzemdir. Her bir hafız-ı Kur’Ân, bu mecmuaya bu zamanda şiddetle ihtiyacı var. Kur’Ân’ın kırk vecihle i’cazını beyan eden bu eser, her hafızın elinde bulunmalı.
Emirdağ LÂhikası, s. 211
Kanaatim geliyor ki; bu sıralarda biz, Zulfikar’ı ve AsÂ-yı Mûsa’yı pek cok teksir etmeye mecbur olduğumuz hengÂmda ve temiz olmayan matbaacılar dahi cekinmeleri aynı zamanda bu acib makine kolayca elimize verilmesi, o iki mecmuanın makbuliyetine bir işaret-i gaybiye ve inayet-i İlÂhiyenin bir harika ikramıdır ve Nurların kerametidir.
Emirdağ LÂhikası, s. 211
Isparta’da hem mekteplerde, hem camilerde din lehindeki icraatlar, Zulfikar’ın manevî futuhatı sayılabilir.
Emirdağ LÂhikası, s. 225
Zulfikar’ın makineyle hitama yaklaşması, Nurcular, belki butun memleket icin bir saadettir. Bu saadeti elden kacırmamak icin, ne kadar ihtiyatlı tedbirler varsa yaparsınız. Eğer, farz-ı muhal olarak –inşaallah olmaz– Âyetu’l-Kubra’ya yapılan tecavuz gibi bir arama olsa, butun nushalar tecavuze maruz kalmasın. Gerci şimdi tecavuz etmezler ve edemezler; belki musalÂhaya calışıyorlar. Fakat gizli zındıklar, kendilerini istikbalin lÂnetinden kurtarmak icin elbette bahaneler arıyorlar ve hukum ellerinde bulunanları aldatıyorlar. Onun icin, hıfz ve inayet-i İlÂhiyeye tam itimad ederek ihtiyat edilmeli. İnşaallah Zulfikar kendini tecavuzden muhafaza edecek ve mutecavizlerin başını dağıtacak veya imana getirecek.
Emirdağ LÂhikası, s. 226
LÛ*GAT*CE:
elzem: En luzumlu, cok luzumlu.
hıfz ve inayet-i İlÂhiye: Allah’ın yardım ve koruması.
hitam: Son.
i’caz: Mu’cizelik.
musalÂha: Sulh, barış.
teksir: Coğaltma.
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- Zulfikar ehl-i imana, ehl-i ilme ve hafızlara elzemdir