TelÂş edip sıkılmayınız, me’yus olmayınız
Aziz, Sıddık Kardeşlerim!
Beni merak etmeyiniz, ben sizinle beraber bir binada bulunduğumdan bahtiyarım, memnun ve mesrurum.
Şimdi vazifemiz: Bir mudafaa nushası Isparta’ya gitsin. Mumkun ise, hem yeni hurufla, hem makine ile eski huruf yirmi nusha cıksın. Hatta oranın muddeiumumuna gosterilsin. Hem bir nusha, avukatımıza bizzat verilsin ve ayrı bir nusha da mudure verip, t onu da dÂv vekilimize o versin. Hem Ankara makamatına yeni harfle beraber eski harfle, Denizli’de olduğu gibi gonderilecek. Mumkun ise, beş nusha makamata hazırlansın. Cunku musadere edilen Nurlar, eski harfle o makamata, hususan Diyanet Riyaseti heyetine gonderilmiş; sonra buraya gelmiş. Hem vekilimiz Ahmed Bey’e haber veriniz ki, mudafaayı makine ile yazdığı vakit, sıhhatine pek cok dikkat etsin. Cunku ifadelerim başkasına benzemiyor. Bir harfin ve bazen bir noktanın yanlışıyla, bir mesele değişir, mana bozulur. Hem buraya gelen iki makine, size musaade verilmezse geri gitsinler. Hem telÂş edip sıkılmayınız, me’yus olmayınız, “İnne mea’l-usri yusr” [Gercekten zorlukla beraber bir kolaylık vardır. (İnşirah Sûresi: 6.)] sırrıyla, inayet-i İlÂhiye inşaallah cabuk imdadımıza yetişir.
ŞuÂlar, On Dorduncu Şu (Afyon Hapsi mektupları), s. 511
- ReadBull.net
- Eğitim Forumları
- İslami Bilgiler
- Dini Bilgiler
- PDU ® Risale-i Nur’dan Cezaevi Mektupları - 25