ABD'de, 95 yaşındaki Nola Ochs adında bir kadın dunyanın en yaşlı universite mezunu unvanına kavuştu.

Fort Hays State Universitesi'nde tarih okuyan 1911 doğumlu Ochs, Cumartesi gunu gercekleşen mezuniyet gununde sınıf arkadaşlarından buyuk alkış aldı. Ochs, Kansas valisinden mezuniyet belgesini alırken salondakiler tarafından ayakta alkışlandı. Mezuniyet belgesini alırken cok mutlu olduğunu bildiren Nola Ochs, neden tarih okumak istediği yonunde bir soruya, "Cunku biliyorsunuz cok şey gordum ve buna merakım var" diye cevap verdi.

Kansas'ın Jetmore bolgesindeki ciftliklerinde yıllarca ev hanımı olarak yaşayan Ochs, eşinin olumunun ardından 67 yaşında universitede uzaktan eğitim dersleri almaya başladı. Ancak bir sure sonra e-mail yoluyla oğrenmenin yeterli olmadığına karar veren Ochs, 4500 oğrencinin bulunduğu kampuse taşınarak torunlarının torunları olabilecek yaşta genclerle birlikte ders almaya başladı. Eski yaşamını "Bir ciftci hayatıydı" sozleriyle ozetleyen Ochs, "Sonra kocam oldu. Cocuklarım buyudu ve dışarıda eğlence, hobi veya sevebileceğim bir şeyler aramaya başladım. Oğrenciler beni kampusteki bir diğer oğrenci gibi kabul ettiği icin cok mutluyum. Beni ilk adımla cağırıyorlar" dedi.

Dunyanın en yaşlı mezunu olarak bir dunya rekoru kıran Ochs, bu durumdan dolayı cok mutlu olduğunu belirterek, "Oğrenmeye devam edin. Eğitimi asla bitiremeyiz" ifadelerini kullandı.

Ochs, universitede tarihin yanında kompozisyon, topluluk onunde konuşma ve bilgisayar dersleri de aldı.