Nadia Camukova, Einstein'ın zek testinden 200 puan uzerinden 199.37 aldı. 7 dil bilen Camukova, 25 yaşında dunyanın en genc profesoru oldu.

Moskova Beyin Araştırmaları Enstitusu tarafından dunyanın en zeki insanı ilan edilen Prof. Dr. Nadia Camukova, "Bugun Turkiye'de universiteye girmeye kalksam belki OSS'yi kazanamam!" itirafında bulunuyor. Turkiye'deki sınav sisteminin oğrencilerin kapasitelerini korelttiğini soyleyen Camukova, sınav sistemi ile ilgili ise şu yorumu yapıyor: "Bir insanın hayatını 3 saate sığdırmak kadar yanlış bir şey yok. İnsan hayatını Milli Piyango'dan cekmiyor ki!"

Dunyanın en zeki insanı Camukova, Turkiye'deki ustun potansiyelli insan ozelliğinin dunyanın hicbir yerinde olmadığını iddia ediyor. Turkiye'nin dahilerinin yabancı ulkeler tarafından bilincli olarak yok edildiğini vurgulayan Camukova, "Bazı ustun zekÂlı oğrencilerle normal zekÂlı cocuklar aynı ortamda kaynaştırılmaya calışılıyor.

Bu tur yollarla ustun potansiyelli cocuklar yok ediliyor, normalleştiriliyor." diyor. Genc profesor, Turkiye'de televizyon kulturunun insanları tembelliğe suruklediğine de dikkat cekiyor.

Dunyada genel kabul goren istatistiki verilere gore bir toplumda 1 milyonda 1 dÂhi cıktığını soyleyen Nadia Camukova, Turkiye'de ustun potansiyelli dÂhi seviyesinde en az 70 insanın olması gerektiğini belirtiyor. Turkiye'de bulunan 70 dÂhiden en az 60'ının normalleştirilerek curutulduğunu one suren genc profesor, yeni doğmuş cocuklarla 7-8 yaşına kadar gelmiş olanları kurtarmanın mumkun olduğunu anlatıyor.

Camukova, Rusya'daki sistemi ise şoyle ozetliyor: "Bu iş devlet politikası olmalı. Bunun icine o cocuğun doğduğu gunden itibaren sağlık kontrolu ile birlikte beyin kontrolu gelişmesini inceleme işi devreye girer. 1 yaşına kadar her 15 gunde bir, eve gelerek cocuğu kontrol eden doktorları olan ulkeler var.

Bunlardan biri Rusya. 1 yaşını doldurana kadar doktor cocuktan sorumludur. Her 15 gunde bir, eve giderek evin sıcaklık derecesinden icindeki moral duzeyine kadar butun verileri, ozel defterine gecer. Ve o cocuğun olmesinden de doktor sorumludur."

Nadia Camukova şu an 30 yaşında. 25 yaşında iken dunyanın en genc profesoru olmuş. 3 yıl once yapılan Picasso testinde 360 uzerinden 357, Einstein standartları olcumunde ise 200 uzerinden 199,37 puan alarak dunyanın en zeki insanı unvanını almış. Camukova, Turkce, İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusca, Arapca ve Farsca olmak uzere 7 yabancı dil biliyor. Bugune kadar 3 bin civarında kitap okuyan Camukova, "Her gun bir kitap okumaya calışıyorum. Karl Marks'ın Das Kapital'ini 4 yaşında okudum.
(meraktan okudum 15gunde zor bitirdim)

Kur'Ân'ı da aynı yaşta okuyup ezberledim. Okuduğum bir kitabı ikinci kez okumam ama zevk alarak tekrar tekrar okuduğum tek kitap Kur'Ân'dır. Her 20 gunde bir okurum." diyor. 'Dindar mısınız?' sorusuna, 'İnanacak kadar zekiyim.' diye cevap veren Camukova, "Yaratılışa inanıyorum. İnanmıyorum diyen insanlar kısa vadeli inanclarla yaşarlar aslında." diye konuşuyor.