Şaron, 1097 gundur olemedi!

Mescid-i Aksa'nın işgalinden sonra yaptığı ziyarette “Filistinlileri ezmekten mutluluk duyuyorum” diyen İsrail eski Başbakanlarından Ariel Şaron, yıllardır komada yaşam mucadelesi veriyor.
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Davos'ta dile getirdiği “Tank uzerinde Filistin'e girmekten mutluluk duyuyorum..” diyen İsrail eski Başbakanlarından Ariel Şaron, yıllardır komada yaşam mucadelesi veriyor.
İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron'un, beyin kanaması gecirdikten sonra kaldırıldığı hastanede komaya girmesinin uzerinden 3 yıl gecti. Beyin kanaması gecirdikten altı hafta sonra 4 Ocak 2006'da hastaneye kaldırılan 79 yaşındaki Ariel Şaron'un koma hali hala suruyor. Olmeyen Şaron, 3 yıldır can cekişiyor.

TEL AVİV'DE REHABİLİTASYON MERKEZİNDE
Tel Aviv'de bir rehabilitasyon merkezinde siyasetten uzakta bulunan Şaron'a iki oğlu bakıyor. Her ne kadar beslenme tupune bağlı olsa da, doktorları, Şaron'un diğer vucut fonksiyonlarının normal calıştığını belirtiyor. Doktorlar, beyninin cok yavaş calışmasına rağmen Şaron'un yakınlarının seslerine tepki gosterdiğini kaydediyorlar. Şaron'un bulunduğu Şeba Tıp Merkezi'nden yapılan son acıklamada "Şaron'un tıp merkezine geldiğinden beri komada olduğu; ancak bazı uyarılara tepki verdiğinin gozlendiği" belirtildi. Acıklamada Şaron'a yeterli tıbbi mudahalenin yapıldığı ve bir ameliyata gerek olmadığı belirtildi.

FİLİSTİNLİLERİ EZMEKTEN MUTLULUK DUYAN BAŞBAKAN
Ariel Şaron, Mescid-i Aksa'nın işgalinden sonra yaptığı ziyarette “Filistinlileri ezmekten mutluluk duyuyorum” demişti. 1982'de İsrail Savunma Bakanı olarak Lubnan'da Sabra ve Şatila kamplarında Filistinli multecilerin katledilmesinin emrini veren Ariel Şaron, adını tarihe, Filistinlilere yaptığı katliamlarla yazdırdı. Şaron'un, 28 Eylul 2000'de Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmesinden sonra cıkan olaylarda 1000'e yakın Filistinli hayatını kaybetmişti. Şaron, ‘Yahudi halkının en kutsal mekanlarından birinde neler olduğunu gormeye geldim..' demişti. Ariel Şaron başkanlığında kurulan Ulusal Birlik Koalisyonu'nun ortaklarından aşırı dinci Şas Partisi'nden haham Ovadia Yosef, "Araplara acımamak ve ustlerine fuze yağdırmak, bu kotu adamları, bu uğursuzları yok etmek gerekir' demişti.

Başbakan Erdoğan'ın da Davos'ta dikkat cektiği kişilerden bir tanesinin Şaron olduğu belirtildi. Bilindiği gibi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gectiğimiz Perşembe gunu Davos'ta gercekleştirilen Gazze forumunda İsrail Cumhurbaşkanı Peres'in bağırarak yaptığı acıklamalara cevap verirken, kendisine Filistin'e tank uzerinde girmekten zevk alıyorum diyen Başbakanları olduğunu hatırlatmıştı.