Benim 3. Sınıftan Beri Tanıştığım Arkadaşım Var. En Yakın Arkadaşım ve Karşı Komşumuz. Anneleri Her Akşam Bize Gelir. Annemle Dedikodu Yaparlar

Arkadaşım Ailesi Yılda 2-3 Kere Ozel Gunlerde Dua Ederdi. ( Ben Allahla onun arasına girmem fakat bunları biliyorum. ) Bunlar 1 Yıl Once Trafik Kazası Gecirdi ve Mahkemede Hasarı Odeyip Kapattılar. Allaha Şukur HicBir Sakatlık Yoktu. 1 Yıl Sonra Yani Gecen Hafta Evlerine Polis Gelerek Arkadaşım Abisini Karakola Cektiler. Sonra Hepimiz Arabalara Binip Karakolun Yolunu Tuttuk ve Olay Şoyleymiş ;
Mahkemenin Son Duruşmasına Gitmemişler ve 5 Milyar Borcları Birikmiş. Meğer Avukat Hasarın Odendiği Faturayı Mahkemeye Bildirmemiş ve Mahkeme Devam Etmiş. Ev Değiştirdikleri İcinde Eski Eve Mahkeme Kağıtları Gitmiş. Neyse Abileri O Gece Karakolda Sabahladı ve Gece 2 Aile Toplanıp Konuştuk.
Konuşurken Bir Cumle Soylendi ve Bu Konuyu Acmama Sebep Oldu.
Annem, Arkadaşımın Annesine '' Sabah Giderken Dua Oku. Bende Bir Dua Var Onu Veriyim '' Cumlesini Kullandı. Neden Hep Başımız Sıkıştığında Dua Etmek Aklımıza Gelir ? İyi Birşey Olunca Allaha Şukur Diyerek Geciştiririz ama Kotu Birşey Olunca Allahım Yardım Et Yerine Sayfa Sayfa Dua Okuruz ?
Bu Soru Aklıma Takıldı ve Sizlerle Paylaşmak İstedim. Sizlerinde Yorumlarını Bekliyorum Neden ?
5 Milyar Odenmezse Hapise Giricekti. Sabah Bankadan Kredi Alıp Parayı Yatırdılar ve Sonra Arabalarını Satıp Kredilerini Odediler. Son Mahkemeyi Kacırmak Onlara Akıllarına Bile Gelmicek Şekilde Pahalıya Mal Oldu. Oysaki Hasar Parasını Yatırmışlardı.
Konuya Vakit Ayırdığınız İcin Teşekkur Ederim. Yorumlarınızı Bekliyorum.