Brezilya´da avukatlar şokta: Cunku sekiz yaşında bir cocuk Hukuk Fakultesi sınavını kazandı. Barolar Birliği, Joao Victor Portellinha adlı cocuğun sınavları kazanmasının ulkenin bazı hukuk fakultelerindeki duşuk standartları işaret eden bir uyarı olduğu acıklamasını yaptı..Birlik Başkanı Miguel Angelo Cancado, Eğitim Bakanlığı´nı durumu soruşturmaya davet etti.Halihazırda yaşıtlarının iki sınıf ustunde okuyan Joao´nun annesi cocuğunun asosyal bir deha olmadığını, ders calışmayı sevdiğini ama eğlenmeyi ve arkadaşlarıyla olmayı da ihmal etmediğini soyluyor

Ozel universite, sınavı kazanan cocuğun hemen kayıt yaptırmayacağını, liseyi bitirmesi gerektiğini soylerken Joao´nun deneme testinde yaşına ve eğitim seviyesine gore iyi bir performans gosterdiğini ozellikle kendini ifade etmekte ve dil yetisini kullanmakta başarılı olduğunu da belirtiyor.

Brezilya´daki sisteme gore her oğrenci universiteye gitmeden once bir sınava katılmak zorunda Ozel kurumların actığı sınavlar, devlet kurumlarının actığı sınavlara gore cok daha kolay ve oğrenci cekmek amacıyla bedava.

ßéyLéR Ara$tırdım buLdum ßir r3p'i Cok Gormeyin +r3p