SEVGİLİ BABACIĞIM,

Seni cok seviyorum. Senin gibi olmak, senin gibi giyinmek, senin gibi yemek, icmek istiyorum. Her zaman demez miydin; "Aslan cocuğum nasıl da babasına cekmiş" diye... İşte ben de seni taklit ederek senin yaptıklarını yapmak istiyorum. Ama verdiğin harclık cok az.

Mesela ayda 60 milyon, yılda 720 milyon. Şimdilik 10 yaşımdayım, 60 yaşıma kadar yaşarsam 50 yılda da 50 X 720.000.000 = 36.000.000.000. Yanlış okumayasın eski para ile otuz altı milyar, yeni para ile otuz altı bin YTL verirsen ancak senin gibi yaşamanın bir bolumunu gercekleştirebilirim.

Bu kadar parayı nereden mi bulayım diyorsun. Cok basit, kazanıp vereceksin. Hadi sana kolaylık sağlayayım, taksit taksit ode; ama vade farkını da uzerine korum. Cunku alacağım icecekler her gun zam goruyor. Galiba cok merak ettin, bu kadar parayı ne yapacaksın diye, hic, ne yapayım, senin yaptığın gibi "SİGARA" alıp iceceğim.

Ne o baba kaşların catıldı! Galiba cok kızdın! Beni mi doveceksin! Herkesin yanında gururla adımı soylediğin aslan oğlunu. Sen bilirsin babacığım. Doversin de, seversin de babam değil misin? Yalnız doverken dikkatli ol! Bir yerim kırılırsa o zaman hastaneye goturup yol parası, hastane, doktor parası verirsin.

Sevgili babacığım, bu konuda bana kızmana, beni dovmene hic hakkın yok. Senin yaptığını ben de yapmak istiyorum. Senin ictiğin sigaradan ben de icmek istiyorum. Kim bilir sigara ne kadar tatlıdır? Cunku sen her şeyin en iyisini yaparsın. Sigara icmek kotu bir şey olsaydı sen kesinlikle icmezdin. İctiğine gore cok faydalıdır. Şoyle seninle karşılıklı sigara icmek ne keyifli olurdu. Ben senin sigaranı yakardım. Sen de benimkini.

Babacığım, yine cok kızdın, kaşların da catıldı. İstersen oturup bu konuyu aramızda konuşalım. Bana vereceğin 36 milyar ile senin iceceğin sigaranın parası 50 milyarı geciyor. Yok canım atıyorsun deme, hesap ortada. Senin iceceğin en ucuz sigaranın paketi 2 milyon lira, ayda eder 60 milyon lira, yılda eder 720 milyon lira 10 yılda eder 7 milyar 200 milyon. Sigara paketinin uzerinde yazdığı gibi, "Sigara oldurur" yazısına gore sigara icerek olmezsem 50 yıl sigara iceceğime gore 50 x 7.200.000.000 = 36.000.000.000 yeni para ile 36.000 YTL.

Sevgili babacığım. Gel sigaraya vereceğimiz para ile neler alacağımızın hayalini kuralım. Ev alabiliriz, araba alabiliriz, daha neler neler alabiliriz. Bu kadar para ile neleri alacağımızın hayalini kurmak bile bir başka oluyor. Konuştuklarımızı ağabeyimle annem duymasın, onlar da benim istediğim kadar para isterlerse hesap iyice karışır.

Sevgili babacığım. Bir kumbara alıp her gun senin yerine 2 lira, benim yerime 2 lira atalım. Su gibi akıp giden zaman icinde bir de bakacağız ki attığımız paraları kumbaralar bile almayacak.

Arkadaşımın babası da sigarayı bıraktı. Hadi babacığım, sondur sigaranı, ikinci sınıf vatandaş olmaktan kurtul. At paketini cop kutusuna, şunu da iceyim demeden bitirelim şu işi. Bak oksuruyorsun. Daha yeni doktora gittin. Doktor da sigara icmemeni istemiş. Bak goreceksin sigarayı bırakınca eski sağlığına kavuşacaksın. Baba oğul birlikte temiz havalı yerlerde gezer eğleniriz.

Sevgili babacığım, oğretmenim bana sigaranın ne kadar zararlı olduğunu oğretti. Ben de oğretmenime soz verdim. "Hayatımda hic sigara icmeyeceğim. Spor yapacağım. Zararlı alışkanlıklar edinmeyeceğim. Sağlıklı olacağım." diye

Sevgili babacığım, bu mektup eline gecince birkac defa daha okuyacağını biliyorum. Biraz duşununce ne kadar haklı olduğumu anlayacaksın. Sigarayı bıraktığın zaman ailemizin ne kadar mutlu olacağını goreceksin.

Canım babacığım, seni cok seviyorum. Seninle gurur duyuyorum. Bir daha dunyaya gelsem, babamın kim olmasını sorsalar ben yine seni secerim.

SEN DUNYANIN EN İYİ BABASISIN, ellerinden opuyorum.

Seni cok seven yavrun."