Bu dede Benjamin Button gibi
105 yaşındaki Abuş Şahin'in sacları yeniden siyahlaşırken, dişleri de tekrar cıkıyor.
Sivas'ın Suşehri ilcesinde 105 yaşındaki Abuş Şahin, adeta unlu film Benjamin Button gibi... Abuş dedenin 105 yaşından sonra bembeyaz sacları siyahlaşıyor.
105 yaşındaki Abuş Şahin'in sacları yeniden siyahlaşırken, dişleri de tekrar cıkıyor.
Sivas'ın Suşehri ilcesinde 105 yaşındaki Abuş Şahin, sağlıklı yaşamını tukettiği doğal gıdalara ve soluduğu temiz havaya bağlıyor.
Suşehri Avculu Mahallesi'nde Rumi 1330 doğumlu Abuş Şahin, dinc hareketleriyle dikkati cekiyor. İlerlemiş yaşına rağmen herhangi bir sağlık problemi olmayan Şahin, evinin işlerini de kendisi yapıyor.
Eline baltayı alarak evinin kışlık odununu bile kırabilen Şahin, dinc kalmasını ise sabah erken uyanmaya, ciğ sut icmeye, tamamen doğal yiyeceklerle beslenmeye ve temiz hava solumaya bağlıyor.
Yaşamını ilk eşinin olumunun ardından 28 yıldır ikinci eşi Havva Şahin ile surduren Abuş Şahin'in, 4'u kız, 4'u erkek olmak uzere toplam 8 cocuğu bulunuyor.
En buyuk oğlunun ilcede değirmencilikle uğraşan 78 yaşındaki Yusuf Şahin'in olduğunu belirten Abuş Dede, cocukları ve cocuklarının torunlarıyla birlikte toplam 121 torunu olduğunu soyledi.
Hayatında hic sigara kullanmadığını, alkol almadığını aktaran Şahin, gozlerinin gorduğunu, işitme sorunu yaşamadığını belirtti.
Sabahları erken kalktığını vurgulayan Şahin, ''Kosedağ'da 30 sene dedemin davarını, kucukbaş hayvanlarını yaydım. Ciğ sut ictim, kaymak, sut ve yoğurt yemeye devam ediyorum. 15 yıl boyunca 3 aylarda oruc tuttum. Oruc mideyi dinlendirdiği icin omru uzatır'' dedi.
Şahin, şu ana dek 9 defa hacca gittiğini, 3 aylarda surekli orucunu tuttuğunu, namazını aksatmadan kıldığını soyledi.
Askerliğini Ankara'da muhafız alayında yaptığını belirten Şahin, Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'u askerlik doneminde gorduğunu soyledi.
Bu arada, Şahin'i evinde ziyaret eden Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Şahin'ın bolgenin en yaşlı insanları arasında olduğunu ifade ederek, ''Abuş dayı hep doğal organik urunlerle kendini beslemiş. Bu zamana kadar gelmesinin tek sebebi doğal urun tuketmesidir'' dedi.
BENJAMİN BUTTON'IN Filmden fotoğraf
Brad Pitt
Film, seksenli yaşlarında doğup, geriye doğru yaşlanan bir adamın hayatını konu alıyor. Benjamin Button hepimiz gibi zamanı durduramayan bir adamdır. Birinci Dunya Savaşı’nın sonunda, 1918’de, New Orleans’tan başlayıp 21. yuzyıla uzanan seruveniyle, onun hikayesi herhangi birininkinden daha sıradışı bir hayatı icerir.O Yaşlandıkca gencleşir.Zaman onun icin aslın da geriye doğru akar.
Allah, "ikindi ile akşam namazı arası uyuyupta akılları yerinde uyananlar şukretsinler"
Sabah guneş doğmadan kalkın . Guneş ışınları sabah uyurken vurursa zarar verir.