İngiltere’de parasal karşılığı olmayan değerlere fiyat bicildi. 1000 kişiyle yapılan araştırmada en değerli mutluluk kaynağı 458 bin TL ile sağlık oldu. ‘Seni seviyorum’ ise 416 binle ikinci sırada yer aldı.
Sağlam ilişkinin değeri 394 bin TL, guvenli bir ulkede yaşamak 329,5 bin TL, cocuk sahibi olmak 314,5 bin TL, aileyle zaman gecirmek 280 bin TL ve bunları 275 bin TL ile gulmek izledi.
İngiltere'de yayımlanan yeni bir kitapta, parasal karşılığı olmayan değerlere fiyat bicildi. İngiliz Brainjuicer'ın 1000'den fazla kişiyle yaptığı araştırma, "Seni Seviyorum" sozunun değerinin yaklaşık 416 bin TL olduğunu ortaya koydu.
Hayatta paradan daha onemli kıymetler olduğunu gostermeyi amaclayan Steve Henry ve David Alberts, araştırmanın neticelerini "You Are Really Rich, You Just Don't Know It Yet" (Aslında Zenginsin, Sadece Henuz Bunun Farkında Değilsin" adlı kitapta topladı. Araştırmaya katılanlara, kendilerini mutlu eden 50 farklı olay ve deneyimlerini, lotodan kazanacakları paranın vereceği hazla orantılandırmaları istendi.
Neticede, en değerli mutluluk kaynağı yaklaşık 458 bin TL ile sağlık olurken, "seni seviyorum" sozu yaklaşık 416 binle ikinci sırada yer aldı.
* Sağlam bir ilişkinin değeri yaklaşık 394 bin TL,
* Barışcı ve guvenli bir ulkede yaşamak 329,5 bin TL,
* Cocuk sahibi olmak 314,5 bin TL,
* Aileyle zaman gecirmek 280 bin TL,
* Gulmek 275 bin TL
* Cinsel ilişki 268 bin TL
* Tatile gitmek 233,5 bin TL
* Huzurlu olmak 228,5 bin TL
* Dostlarla zaman gecirmek yaklaşık 161 bin TL
* Kitap okumak yaklaşık 137 bin TL'lik
mutluluk verirken, bunları sinemaya gitmek ve iş yerinde mutluluk izledi.
mynet