Gectiğimiz yıllarda bircok Web sitesinde, sahile vurmuş bir deniz kızı fotoğrafı yayımlandı. Fotoğraf cok gercekci olduğundan, haber hızla dunyanın dort bir tarafına yayıldı. Aslında bu fotoğraf, Florida’da yaşayan Juan Cabana tarafından yapılmış bir heykele aitti. Bu gercekdışı haberler uzerine Cabana, bir acıklama yapmak zorunda kaldı: “1,5 metre uzunluğundaki bu deniz kızı heykelini, insan iskeletini gercek balık derisiyle kaplayarak yaptım. Ayrıca yuzgecler ve dişler icin de yine gercek balık kullandım. Tanımadığım bazı kişiler onun fotoğraflarını, kendi uydurdukları hikayeler icin kullanmışlar. Gectiğimiz gunlerde Meksika’dan arayan bir gazeteci, heykelime ait bir fotoğrafın ‘Campeche sahilinde deniz kızı bulundu’ başlıklı bir habere konu olduğunu bildirince, ben de olayı oğrenmiş oldum.”
Cabana’nın bu acıklaması, bana nedense bu uydurma haberlerin bizzat onun tarafından yayılmış olabileceğini duşundurttu. Cunku daha adını kimsenin duymadığı Cabana, deniz kızı haberleri sayesinde bir anda unlu olmuştu.