Gencleri metamfetamin adlı uyuşturucuya karşı uyarmak icin duzenlenen reklam kampanyası, kimileri icin “gercekleri yansıtmaktan uzak” kaldı.

Metamfetamin (kristal meth); uyarıcı ozelliği olan sentetik bir maddedir. Bir cok uyarıcı gibi, 6-24 saat suren guclu bir ofori; dolayısıyle bağımlılık yapma yeteneğine sahiptir. Yapı olarak amfetamine yakındır.
IUPAC ismi (S)-N-metil-1-fenil-propan-2-amin olan methamfetamin, jenerik ismi Desoxyn® olarak 5/10mg tabletler halinde ABD piyasasında bulunmaktadır. Ancak madde suistimal edilmek uzere kacak uretimi ile tanınmıştır. Efedrin ya da Pseudoefedrin molekulunu hidrojenize ederek kolayca elde edilebildiğinden oturu hemen hemen her yerde uretilebilmektedir. “Meth lab” de denilen bu yerler, uretimi sırasında cıkan fosfattan oturu kırmızı bir bir renge boyanır ve kedi idrarı kokusuna sahiptir.

1

“Bir arkadaşı olume terk etmek normal değildir. Ama metamfetamin kullanırken normaldir.”
2

“İcerideki bocekleri cıkarmak icin derinizi deşmek normal değildir. Ama metamfetamin kullanırken normaldir.”

3

“Para icin yaşlı bir adamı dovmek normal değildir. Ama metamfetamin kullanırken normaldir.”

4

“Arkadaşlarımla herşeyi paylaşırız. Şimdi hepatit ve HİV viruslerini de paylaşıyoruz”

5

“Annem, ona asla zarar vermeyeceğimi bilir. Ama sonra onume cıktı…”

6

“Kız arkadaşım benim icin herşeyi yapar. Ben de vucudunu satmasını sağladım”

7

“Kardeşim hep beni ornek alır. Onu bir bağımlı yaptıktan sonra bile”

8

“Dişinize bulaşmış ruj lekesi icin bir daha endişelenmeniz gerekmeyecek.”

9

“Gercekte, metamfetamin kullanmak ‘takılmayı’ kolaylaştırmaz”

10

“Yara kabukları, halusinasyonlar ve vucutta lekeler. Sonra işler daha da kotuye gider”

11

“Kimse burada uyanacağını duşunmez. Metamfetamin bunu değiştirir.”

12

“Kimse burada ‘romantik’ bir gece gecireceğini duşunmez. Metamfetamin bunu değiştirir”

13

“Kimse bekaretini burada kaybedeceğini duşunmez. Metamfetamin bunu değiştirir”

14

15 papele sex normal değildir ama meth ile normaldir.

15

"Kimse kendi derisini yuzmeye calışabileceğini duşunmez. Metamfetamin bunu değiştirir"

KaynaK